17-2-re nyert a női pólóválogatott az Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően simán, 17-2-re nyert a horvát csapat ellen az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon, így The post 17-2-re nyert a női pólóválogatott az Eb-n first appeared on 24.hu.

17-2-re nyert a női pólóválogatott az Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően simán, 17-2-re nyert a horvát csapat ellen az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon, így első győzelmével az A csoport harmadik helyén zárt.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese hétfőn a nyolc közé jutásért a cseh csapattal találkozik, és ha nyer, akkor az olasz együttessel csatázik az elődöntőért.

A magyarok utolsó csoportmérkőzésén Parkes Rebecca és Faragó Kamilla maradt ki a 15 fős keretből. Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat nincs azonos szinten, a magyarok nagy fölényben vízilabdáztak, a horvátoknak azonos létszámban nem volt esélyük veszélyes akciót kialakítani. Az első negyedet 5-1-re nyerték a magyarok, akiknek a kapuját a negyed közepétől – először a tornán – Neszmély Boglárka védte, miután Magyari Aldát le kellett cserélni.

Ráadásul Gurisatti Gréta szemsérülés miatt harcképtelenné vált.

A második negyedben már féltucat magyar gól született, miközben a horvátok nem tudtak túljárni a fiatal magyar hálóőr eszén.

A fordulást követően az adriaiak megtörték több mint másfél negyeden át tartó gólcsendjüket, ráadásul hátul többször is jól blokkoltak. A magyarok öt és fél perc után a 16 éves  Tiba Panna révén találtak be először ebben a játékrészben, amelyet Garda duplájával azért újra megnyertek. A záró nyolc percre újra gól nélkül maradtak a horvátok, a vége 17-2 lett.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló

Magyarország-Horvátország 17-2 (5-1, 6-0, 3-1, 3-0)
gólszerzők: Garda, Leimeter 4-4, Szilágyi 3, Keszthelyi 2, Gurisatti, Vályi, Kuna, Tiba 1-1, illetve Rozic, Jankovic 1-1

The post 17-2-re nyert a női pólóválogatott az Eb-n first appeared on 24.hu.