Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Fél Cleveland gyászolja a magyar cukrászt

0 15

- Hirdetés -

83 éves korában meghalt Farkas Attila, Cleveland sokak által kedvelt magyar cukrásza, aki futballedzőként is dolgozott sokáig. Haláláról az egyik legnagyobb ottani lap, a Cleveland.com számolt be egy portréban – írja az Index.

- Hirdetés -

Farkas Budapesten született, édesapjának kávézója volt, de amikor a kommunista rezsim államosította az üzletet, az egész család az Egyesült Államokba emigrált. Először Marylandben nyitottak cukrászdát, majd miután nem jött be az üzlet, Clevelandbe költöztek. A városban akkoriban sok ’56-os magyar emigráns élt; Farkas apja egy helyi pékségben kezdett dolgozni, majd felesége, Klára támogatásával saját vállalkozásba kezdett a fiával.

Farkas Attila egyik volt tanítványával (Fotó: Facebook / Farkas Pastry Shop)

Hamar híre ment, hogy a magyarok szeretnek jókat enni, és nagyon jók a süteményeik. Nem véletlen, hogy rövid idő alatt népszerűek lettek, amihez az is hozzájárult, hogy az ifjabbik Farkast is sokan kedvelték a környéken.

„Nagyon sok ember szerette őt. Attila mindenki szívébe belopta magát, igyekezett tenni azért, hogy az emberek jól érezzék magukat a közelében” – mondta róla Mike Harrison, aki Farkas halála után átvette az üzletet.

A közkedvelt cukrász nagy sportrajongó volt, az egyik helyi futballcsapatnál segédedzőként is dolgozott, majd később a John Carroll egyetemen folytatta az edzősködést. Sportkarrierje meglehetősen szokatlanul indult: egy nap megjelent a középiskolai csapat edzésén, és onnantól mindennap ott volt – egészen addig, amíg a vezetőedző be nem vette a stábba.

Az utóbbi években már nem volt aktív, sokat küzdött a betegségével. Isten nyugosztalja!   

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk