Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

FTC: Orosz Pál az európai kupasorozatok átszervezéséről

0 11

- Hirdetés -

A napokban beszámoltunk róla, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2021-től a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett indítani tervez egy harmadik kupasorozatot, és összesen 96 klub versengene a három torna csoportkörében. A bővítés híre az európai futballklubok szövetségének (ECA) horvátországi közgyűlésén került a nyilvánosság elé – a tanácskozáson jelen lévő Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak beszélt a részletekről, egyebek mellett arról, hogy sok klub az El-csoportkör bővítését részesíti előnyben a harmadik sorozat elindításával szemben.

- Hirdetés -

„A közgyűlés második napjának a legfontosabb témája az volt, hogy hogyan lehet átalakítani a nemzetközi kupaporond rendszerét a 2021–24-es ciklusra úgy, hogy nagyobb résztvevői létszám legyen a csoportkörökben – idézi a fradi.hu Orosz Pált. – Az országokat és ezáltal az országokat képviselő klubokat már korábban szubdivízókba sorolták és a magyar klubok a negyedik szubdivízióban vannak. Nem titkoltan a harmadik és negyedik szubdivízió képviselőinek kimondott célja volt már hónapokkal ezelőtt, hogy az Európa-liga-csoportkör létszámát felemeljék 64-re, hogy ennyi klubnak legyen a Bajnokok Ligájában szereplő 32 klubon kívül esélye a szereplésre az EL-csoportkörben a 2021-2024-es ciklusban.”

Az UEFA végrehajtó bizottsága decemberben dönt, és jelen állás szerint a másik koncepció, vagyis a harmadik sorozat elindítása áll nyerésre.

„Ezzel kapcsolatban a tárgyalások elején is fenntartásaink voltak, és most is vannak – jelentette ki Orosz. – Amennyiben mégsem az El bővítése kerül elfogadásra, akkor a legfontosabb szempontok számunkra egy esetleges harmadik versenysorozattal kapcsolatban azok lennének, hogy ne legyenek kisebb pénzek ott, mint az Európa-ligában, a koefficiens szempontjából is azonos legyen az El-lel, a top öt bajnokság képviselői is jelen legyenek benne, és ezáltal is megfelelőképpen legyen pozicionálva a piacon.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk