Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Megérkezett: bemutatták az eddigi legdrágább Iphone-t

0 107

- Hirdetés -

Ez a pillanat idén is eljött, és a bemutatón Tim Cook (57) vezérigazgató büszkén kürtölte világgá: már 500 millió ember várja az új készülékeket. Ráadásul kifejtette, nemcsak a telefonok, de a cég okosórája iránt is óriási az érdeklődés.

- Hirdetés -

– A második széria óta fenomenális növekedésen ment keresztül az Apple Watch. Tavaly még a világ második legkelendőbb órája volt, ma már a világ első számú órájává vált – jelentette be Cook.

A mobilok persze, mindent visznek, nem csoda, hogy az almás vállalat minden évre készül valami újdonsággal – és áremeléssel. Az új iPhone Xs nem csak tudásában szárnyalja túl a korábbi modelleket, többet is kell leszurkolni érte, mint az elődökért. A legnagyobb tárhellyel (512 GB-tal) rendelkező verziót átszámítva 538 ezer forintért vihetik haza a rajongók.

Cserébe a készülék számos extrával bír: strapabíróbb előlapi üvegborítása van, az A12 Bionic chip 15%-kal jobb teljesítményt produkál, mint a korábbi modellek, gyorsabb lesz a Face ID arcfelismerő rendszer is, miközben 40-50 %-kal alacsonyabb az energiafogyasztása. Emellett az Xs kisebb a tavalyi iPhone 8 Plus-nál, bár természetesen érkezik nagyobb verzió is, a 6,5 colos képernyőjű iPhone XS Max. A legalacsonyabb tárhelyű modell ára 440 ezer, míg a legnagyobb tárhelyű készülék 578 ezer forintba kerül majd.

Az Apple azt ígéri, az Xs és az Xs Max minden eddiginél szebb fotók készítésére alkalmas, ráadásul egyedülálló HDR-képességgel látták el: nemcsak fotózás közben, hanem utólag is élesíthető a kép eredetileg homályba vesző háttere. Lényeges újítás még, hogy az Apple készülékében már két SIM-kártya is működhet.

– A kétkártyás telefont kártyák nélkül, eSIM technológiával oldottuk meg – magyarázta a hivatalos bemutatón Phil Schiller (58) marketingért felelős alelnök.

A márka szokásához híven elkészített egy alacsonyabb árkategóriájú telefont is, az iPhone XR-t, ám ez utóbbi is busás áron kapható: tárhelyétől függően 300–360 ezer forint között lesz az ára.

Rendelhető

A szakértők szerint várhatóan idén is úgy alakul majd, ahogyan az elmúlt években mindig: a világon Magyarországon lesznek a legdrágábban elérhetőek az Apple telefonjai. Ráadásul várni is kell rájuk, hiszen az előzetes információk szerint a készülékek október 19-étől rendelhetők elő, és egy hétre rá kerülnek a polcokra – a legnagyobb tárhelyú Xs Max például közel 600 ezer forintért.

Forrás:

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk