Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

- Hirdetés -

Sport > A félidőben: SZVSE-Fradi 0-1

0 284

- Hirdetés -

SZVSE-FTC 0-1 (0-1)

Labdarúgó magyar kupa, 6. forduló. Szeged, SZVSE-pálya, 2800 néző. Vezeti: Antal Péter (Bornemissza, Garai).
SZVSE: Pluhár – Kormányos, Vastag, Seres, Nagypál – Csamangó, Pócs D. – Végh, Bilics (Bakos, 87.), Juhász S. (Baka, 69.) – Kelemen (Vitos, 46.). Edző: Brinszky Adrián.
FTC: Holczer – Lovrencsics G. (Csonka, 83.), Otigba, Blazic, Leandro – Sigér, Szpirovszki, Pertjak, Csernik (Koch, 62.) – Böde, Lanzafame (Finnbogasson, 64.). Vezetőedző: Sergei Rebrov.
Gólszerző: Leandro (21.).

84. perc: Lovrencsics Gergő le, Csonka András be.

83. perc: megint Finnbogasson… átvétel után mellédurrant. 

74. perc: ferencvárosi szabadrúgás, a táv 21 méter – pont, mint az eddigi egyetlen gólnál. És most is Leandro, de a sorfalról most szögletre pattan.

69. perc: cserél az SZVSE: Juhász S. helyére érkezett Baka, majd Finnbogasson vette le mellel a labdát, majd földre tette, és a hosszú sarok mellé lőtte 12 méterről.

68. perc: szép ferencvárosi támadás után Finnbogasson beadását Petrjak okszizta kapura, a labda gyengén gurult a kapus kezébe.

64. perc: Lanzafame befejezte, helyette Finnbogasson.

63. perc: Petrjak egyedül lép ki, ám nem gólt akar lőni, hanem paszolni Lanzafaménak, a labda végül elakad Vastagban.

62. perc: először cserél a Fradi: Csernik helyén Koch folytatja.

56. perc: Böde durrantott fölé 10 méterről.

51. perc: Petrjak fejese ment éppen mellé.

49. perc: éles beadás érkezik Fradi részről, ám mindenki felett átmegy, pedig csak egy védő volt az útjában, és legalább négy ferencvárosi.

46. perc: megkezdődött a második félidő. Kelement tapsoltatja meg Brinszky edző azzal, hogy nem a szünetben, hanem a második félidő első percében cseréli le Vitosra.

SZÜNET

A Fradi végig fölényben volt az első 45 percben, a hazai együttes azonban hősiesen védekezik, így remekül tartja magét a szegedi együttes.

36. perc: Lovrencsics G. a jobb oldalon elrobog, élesen bead, a hosszún érkező Petrjak elől ment Kormányos.

34. perc: ferencvárosi beívelés, éppen csak lemaradnak róla a vendég támadók a hosszún.

32. perc: Leandro rosszul adott haza a labdát, szöglet. Végh beívelését Vastag fejeli mellé.

30. perc: az iram nem nagy, a labda főleg a Fradinál van, kevés a helyzet.

Itt a gól:

21. perc: ferencvárosi szabadrúgás a kaputól 21 méterre. Leandro a labda mögött. A labda laposan megy be a kapuba, talán megpattant a sorfalon is, 0-1.

15. perc: a Fradi nyom, de például Lanzafame műeséseit még nem ette meg a bíró, míg Végh nagy fába vágta a fejszét Szpirovszkivel, akinek hátulról nekiszaladt, a vendégjátékos perdig gyorsan helyretette a szegedit.

9. perc: megint Fradi-les.

6. perc: Fradi-gól, de Lanzafame lesen kapta a labdát.

1. perc: a Fradi kezdte a mérkőzést.

15.02: Kiss Bence, az 50 éve a Fradit legyőző SZVSE győztes góljának szerzője, Kiss Péter unokája végezte el a kezdőrúgást.

14.55: lassan jönnek a csapatok, kezdődhet a mérkőzés. A fedett lelátó megtelt, a Kossuth Lajos sugárúti állóoldalon a főbejárattól a felezővonalig terjedő szakaszon két-három sorban állnak – közel 3000 a nézőszám.

14.50: már ünnepel az SZVSE-stadion közel 3000 fős közönsége: Szeged díszpolgára címet kapott Szalai István, Dzsínó, aki világéletében a kék-fekete színeket szolgálta játékosként, másod-, majd vezetőedzőként egyaránt.

14.30: nem tartalékol a Fradi, azaz elég erős kezdővel áll ki a vendégegyüttes. Ha van hozadéka a hétvégi magyarkupa-fordulónak, akkor ez mindenképpen az, hiszen nem kell hétköznap utazni, és a meghatátozó játékosokat pihentetni.

Korábban:

Eljött a nagy nap, amit a Csongrád megyei és szegedi futballdrukkerek a sorsolás pillanata óta vártak: Szegedre érkezik a Ferencváros. A 29-szeres magyar bajnok és 23-szoros kupagyőztes zöld-fehér együttes vendégjátéka tartja lázban a futballkedvelőket. Az SZVSE labdarúgói most irigyelt személyek, hiszen akár olyan válogatott futballisták ellen játszhatnak, mint Böde Dániel vagy Varga Roland. Kérdés persze, milyen csapatot tesz fel a pályára a Fradi ukrán edzője, Szerhij Rebrov, de bárki is fusson ki a pályára, a nézők és a játékosok bizonyára egy örökre emlékezetes meccsel lesznek gazdagabbak.

–Természetesen nincs megtiltva senkinek, hogy álmodozzon, de erre a színvonalra nem tudunk felkészülni. A magunk módján a legtöbbet megtesszük, a heti edzések során inkább mentálisan igyekeztünk felkészíteni a társaságot. Nem tudjuk szimulálni, hogy ez a közeg ösztönzőleg vagy bénítóan hat a játékosokra. A kupameccs mellett a jövő héten ránk váró két bajnokiból kell a legjobban kijönnünk, de úgy nem mehetünk neki a Fradi elleni kupameccsnek, hogy legyünk túl rajta. Ezt meg kell élni! – fogalmazott Brinszky Adrián, az SZVSE edzője. 

Nem tiltotta meg az álmodozást. Brinszky Adrián (jobbra) mentálisan is próbálja felkészíteni az SZVSE-t a nagy meccsre. Fotó: Frank Yvette
Nem tiltotta meg az álmodozást. Brinszky Adrián (jobbra) mentálisan is próbálja felkészíteni az SZVSE-t a nagy meccsre. Fotó: Frank Yvette


Ma 8 és 12 óra között még lehet állójegyet vásárolni az SZVSE-pályán, közvetlenül a meccs előtt azonban már nem lesz értékesítés. A szervezők kérik, hogy aki teheti, tömegközlekedéssel közelítse meg a stadiont. Ezt segítheti az is, hogy ma van az autómentes nap, így egy forgalmi engedély felmutatásával két felnőtt plusz három gyermek ingyen utazhat a szegedi tömegközlekedési járműveken. A 15 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport tévé élőben közvetíti, a delmagyar.hu pedig szöveges közvetítéssel jelentkezik róla.

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk