Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A rendőrség szerint nem a munkája miatt ölhették meg a bolgár újságírónőt

0 17

- Hirdetés -

A rendőrség szerint nem a munkája miatt ölhették meg a bolgár újságírónőt

Németországban őrizetbe vették a szombaton meggyilkolt bolgár újságírónő feltételezett gyilkosát. A 20 éves férfi abban a bolgár városban él, ahol a bűncselekmény történt, de a hétvégén anyjához utazott, aki Hamburg közelében lakik. A bolgár rendőrség szerint egyelőre nincs semmi jele, hogy Viktoria Marinovát a munkája miatt ölték volna meg.


Még kedden is nyomokat kerestek a helyszínelők a szombati gyilkosság helyszínén, a bulgáriai Ruszéban. Az újságírónő elleni brutális támadás nem csak Bulgáriát, az egész Európai Uniót is megrázta.

A rendőrség kedden őrizetbe vett egy román állampolgárságú férfit, de miután kihallgatták, el is engedték. A német hatóságok viszont komoly gyanú alapján fogtak el egy büntetett előéletű bolgár férfit.

Bulgáriában már vádat emeltek a fiatal férfi ellen nemi erőszak és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt. Németország egyelőre vizsgálja, hogy milyen feltételek mellett lehet kiadni a gyanúsítottat a balkáni országnak. A férfi a gyilkosság idején Ruszéban volt. Annak a parknak a közelében lakik, ahol a bűncselekmény történt. A lakásában megtalálták az újságírónő mobilját.

A férfi vasárnap Németországba utazott. Ott él ugyanis az édesanyja.

A 30 éves újságírónő a bűncselekmény előtti napokban interjút készített két oknyomozó újságíróval az európai uniós támogatásokkal kapcsolatos korrupcióról. A rendőrség szerint nem tudni, hogy Viktoria Marinovát a munkája miatt ölték-e meg.

Az Európai Unióban Marinova a harmadik újságíró, akit az elmúlt egy évben meggyilkoltak. Jan Kuciak szlovákiai és Daphne Caruana Galizia máltai újságírónő egyaránt a kormányzat korrupciós ügyeit vizsgálta, amikor megölték őket.

atv.hu

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk