Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A sztárcsinálás árnyoldala: Csillag születik

0 6

- Hirdetés -

Nehéz szülés volt! Idestova egy évtizede foglalkoztatta a régi Hollywood egyik utolsó mohikánját a téma megújítása. Clint Eastwood a világ egyik legnépszerűbb énekesnőjét, Beyoncé-t képzelte el a főszerepben, a sztár terhessége miatt azonban halasztódott a terv, sőt, a végén Beyoncé lemondta a filmet. Úgy tűnt, hogy Esperanza Spalding dzsesszmuzsikus lép a helyére, de végül Lady Gaga lett a befutó. A fantasztikus hangjáról és a különc öltözködéséről ismert énekesnő számára nem ismeretlen terep a filmezés. Robert Rodriguez két filmjében is szerepelt (Machete gyilkol, Sin City: Ölni tudnál érte), a képernyőn pedig a Maffiózók úszómedencés lányaként kezdte. Vagy tizenöt évvel később az American Horror Story Hotel alcímet viselő évadában viszont már olyan alakítást nyújtott, hogy Golden Globe-díj járt érte.

Kedvcsinálónak itt a legújabb Csillag születik előzetese:

- Hirdetés -

A férfi főszereplő megtalálása is okozott némi gondot. Nem akármilyen nevek kerültek szóba: Leonardo DiCaprio, Will Smith, Christian Bale és Johnny Depp, de mindnyájan visszautasították a szerepet. Így került a képbe Bradley Cooper. Mivel a projekt továbbra is parkolópályán volt, Eastwood közben leforgatta Cooperrel az Amerikai mesterlövészt. A teljesítménye és hozzáállása láttán javasolta azután a veterán mester, hogy a főszerep eljátszása mellett ő üljön a rendezői székbe is, így debütált Cooper rendezőként.

Teljes az összhang a két főszereplő között (Fotó: InterCom)

A Csillag születik a sztárcsinálás folyamatát, a szórakoztató ipar buktatóit és árnyoldalát mutatja be. Az alapfilmben, az 1937-es drámai feldolgozásban (Új csillag született) Janet Gaynor pályázik színésznői babérokra. Felfigyel rá az alkoholista sztárt alakító Fredric March, és egyengeti pályafutását. Ám minél magasabbra jut Esther, annál lejjebb csúszik Norman, a kapcsolatuk törvényszerűen bukásra van ítélve. A magyar származású George Cukor 1954-ben musicalt forgatott az örökzöld témából a Judy Garland–James Mason páros főszereplésével. A műfajnak megfelelően a kiégett filmcsillag érdeklődését ezúttal a tehetséges énekesnő kelti fel. A kapcsolatuk románcba fordul, ám míg a lány karrierje egyre feljebb ível, az alkoholista mentora eltűnik a süllyesztőben.

Látogasson el a Tvr-hét Facebook-oldalára!

James Mason és Judy Garland az 1954-es változatban (Fotó: RAS-archív)

Következett a hetvenes évek. A korszak meghatározó, 1976-os alkotásában a sztárból rockzenész lett (Kris Kristofferson), az énekesnő-jelölt pedig az elképesztő Barbra Streisand. A többit meg már ismerjük. A Bradley Cooper-féle változat leginkább erre, a harmadik, modernizált, zenés verzióra hajaz. A rendező azonban nem egyszerűen csak felmondani akarta a leckét. Nagyobb hangsúlyt helyezett arra, hogy bemutassa a sztárok önzését, a két eltérő személyiség se vele, se nélküle kapcsolatát.

Szilágyi G. Gábor

Még több zenés film:

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

A legnagyobb showman

Pappa Pia

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk