Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Vlagyimir Putyin elárulta, miről egyeztetett Orbán Viktorral

0 10

- Hirdetés -

Az orosz elnök szerint Oroszország és Magyarország “az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze”.

- Hirdetés -

Átadta megbízólevelét Vlagyimir Putyinnak Konkoly Norbert, Magyarország új moszkvai nagykövete. A ceremóniát a Kremlben rendezték meg, az orosz elnök nagyrészt a két ország közötti kapcsolatról beszélt, és azt is elárulta, miről egyeztetett nemrég Orbán Viktorral.

Putyin azt mondta, a magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai során „felvázolták a legkülönbözőbb területekre vonatkozó további együttműködés konkrét terveit”. Szerinte a két ország között komoly politikai párbeszéd folyik, és sok közös gazdasági projekt valósul meg, többek között az atomenergetikában.

Az orosz államfő szerint a kétoldalú kormányközi bizottság rendkívül hatékonyan működik, és még az idén megtartja alakuló ülését a régióközi együttműködési bizottság is.

Oroszország és Magyarország az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze

– jelentette ki az elnök. Putyin szerint Oroszország külkapcsolataiban síkraszáll a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett

és kategorikusan elutasítja a nemzetközi jog normáinak megkerülését az erődiktátum alkalmazását a nemzetközi színtéren.

Mint mondta, hazája az ENSZ BT állandó tagjaként kiáll az olyan, a világszervezet alapokmányában rögzített elvek mellet, mint az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás.

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk