Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Bárkiből jó operatőrt csinál a Huawei új mobilja

0 20

- Hirdetés -

Ott tartunk, hogy a Mate 20 és a Mate 20 Pro mesterséges intelligenciája ötezer tárgyat ismer fel automatikusan a gyártó szerint.

Hogy a lényeggel kezdjük: a kínai óriásvállalat most bemutatott zászlóshajói tripla hátlapi kamerát kaptak, melyek ultra széles látószögű lencséivel makró fotók is készíthetők. (Joggal nevezhető óriásnak a Huawei, hiszen az eladási világranglistán első a Samsung, ez évtől második a Huawei, s harmadik az Apple.)

- Hirdetés -

(Fotó: Huawei)

(Fotó: Huawei)

Debütál az új chip

Aki az AnTuTu-féle tesztekre fordult rá, s stopperórával méri, hány századmásodperc alatt tölt be egy program, bizonyára értékelni fogja a cég szeptemberben bemutatott új Kirin 980-as chipjét, amely a dupla neurális feldolgozó egységével (NPU – Neural Processing Unit) került bekerült az újdonságba.

A chipkészlet nyolcmagos processzora a tavaly bemutatott elődjéhez, a Kirin 970-hez képest 20 százalékkal erősebb és 40 százalékkal hatékonyabb teljesítményt nyújt. Ezen felül a Huawei Mate 20 Pro támogatja az eddigi leggyorsabb, 1,4Gbps-os letöltési sebességű új 4.5G LTE Cat. 21 sztenderdet.

Tripla kamera, négyzetes dizájn

A Huawei – a márciusban bemutatott P20 Pro után – megint tripla hátlapi kamerával állt elő: ez van a Mate 20 és a Mate 20 Pro hátlapján is. Most más lett a dizájn: a gyártó négyzet alakú fém keretben, kétszer kettes – a vakuval együtt – elosztásban helyezte el a készülékek kameráit.

Hima_Black_Rear

A Mate 20 esetében 16MP-es ultra széles látószögű, 12MP-es RGB és 8MP-es teleobjektív, míg a Mate 20 Pro-nál 40 MP-es RGB, 20 MP-es ultra széles látószögű és a 8MP-es teleobjektív lencserendszer nyújt megoldást a makró fotózás problémáira: a készülékek éles képeket készítenek még akkor is, ha az adott tárgy nagyon közel van – akár 2,5 cm-re – a kamerához.

A felhasználó ultra széles látószögű fotókat is készíthet.

Az AI funkciók között a Mate 20 széria esetében is megtalálható az úgynevezett 4D prediktív fókusz, ami a mozgásban lévő tárgyak és alanyok útját kiszámítva képes tűéles fotók készítésére. Az új zászlóshajó termékeknél a nagy mélységélességű képek (Bokeh-hatás) készítését szintén mesterséges intelligencia támogatja.

Az úgynevezett „MI Mester” funkciónak köszönhetően a Mate 20 Pro állítólag minden eddiginél több, 1500 helyzetet és több mint 5000 tárgyat képes felismerni, 25 különböző kategóriában és ezeknek megfelelően választja ki a legoptimálisabb kamera beállításokat.

Remélhetően a valóságban is így lesz, mert az előd P20 Pro néha egészen viccesen tudja az orrszarvút kutyának, a madarat macskának nézni.

Ezúttal az MI videóra feküdtek rá

Profi operatőröket csinál bárkiből a gyártó szerint a Mate 20 és a Mate 20 Pro. A készülékek MI videó funkcióinak köszönhetően ugyanis a felhasználók igény szerint szerkeszthetik a mozgóképek fényerejét, telítettségét és színárnyalatait. Az MI Mozi mód segítségével pedig módosítható és átszínezhető a videók háttere, drámai hatást kölcsönözve ezzel a felvételeknek.

A szintén mesterséges intelligenciával támogatott Spotlight Reel-funkció automatikusan felismeri az azonos témájú kisfilmeket, és egy 10 másodperces teaser videó montázst hoz létre a kiemelt jelenetekből.

Biometrikus azonosítás – olyan iPhone módra

A Mate 20 készülék 6,53 hüvelykes, a Mate 20 Pro pedig 6,39 hüvelykes 3D kijelzőt kapott.

Mindkét okostelefon esetében biztosítja a biometrikus kijelző feloldást: a Mate 20 a megszokott hátlapi ujjlenyomat olvasóval és arcfelismeréssel érkezik, a Mate 20 Pro-n viszont a felhasználónak egy pontot kell megérintenie a kijelzőn az ujjlenyomatos azonosításhoz vagy 3D arcfelismerést is használhat.

A kamera a felhasználó arcának ezer pontját képes beolvasni mindössze 600ms alatt.

Raklapnyi akkumulátor, vezeték nélküli töltés

A Mate 20 4000 mAh-s, a Mate 20 Pro 4200 mAh-s akkumulátorral érkezik.

A TÜV által tanúsított SuperCharge gyorstöltési technológia megóvja a készülékeket a túlmelegedéstől. A Mate 20 Pro akár a 40W-os extrém gyorstöltést is támogatja, amely 30 perc alatt 70 százalékos töltöttséget biztosít.

A készülék továbbá lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést is, amely 30 perc alatt akár 30 százalékkal növeli az akkumulátor energiáját. Az új Wireless Reverse Charging (Vezeték nélküli fordított töltés) technológiájával pedig a készülékről akár más, szintén vezeték nélkül eszközök is tölthetők.

Játékosoknak, ami csak belefér

A gyártó első alkalommal mutatott be nagy teljesítményű, kifejezetten gamereknek szánt okostelefont.

A Mate 20 X különlegessége, hogy bár nagy felbontásban és villámgyorsan futnak rajta a legnagyobb grafikai igényű játékok és videók, mégsem melegszik túl a nagy teljesítményű, 5000 mAh-es akkumulátora. Erről a telefon beépített hűtési rendszere gondoskodik, amely grafén-, illetve gőzkamrát is tartalmaz.

A készülék hűtése a hagyományos megoldásoknál 70-szer hatékonyabb, amely a Mate 20 X-et még akkor is hűvös állapotban tartja, amikor a felhasználó hosszasan játszik egy grafikailag megterhelő játékkal. A nagy felbontású HDR10 tartalmakat a telefon 7,2 hüvelykes Amoled kijelzőjén tekintheti meg a felhasználó, melynek megfelelő fény-, szín- és kontraszt beállításairól a beépített AI funkciók gondoskodnak. Ahogy a széria többi készüléke, úgy a Mate 20 X is három, négyzetesen elrendezett hátlapi kamerával rendelkezik.

Az árakat is le lehetne hűteni

Sajnos a Huawei nem csak a minőségi készülékek kinézetével, a notch átöröklésével, meg az arcfelismeréses képernyőoldással utánozza nagy mintaképét, az Apple-t, hanem áraival is.

Vastagon fogott a ceruza mindhárom készülék esetében: a Mate 20 Pro előreláthatólag 1049 eurós, a Mate 20 pedig 4GB + 128GB konfigurációban 799 eurós, 6GB + 128GB konfigurációban pedig 849 eurós áron kerülnek a nemzetközi piacra. A hazai árakról egyelőre csak találgatni lehet: a 20 Pro olyan 345 ezer forintos áron kerülhet a polcokra.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk