Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A régi CoD feelinget adja vissza a legújabb PUBG vetélytárs

0 0

- Hirdetés -

A Tencent nevéhez ugyan már fűződik BR játék, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a sajátjukat is kiadják, ráadásul ingyenesen!

A Ring of Elysium Észak-Amerikában szeptember végén jelent meg, az EU szerverek pedig pár napja nyitották ki kapuikat. Maga a játék már február vége óta tesztelhető a Garena régióban (Indonéziát és Thaiföldet értjük ezalatt) egy zárt bétán belül, ám azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán és akkori verziója mára már teljesen átalakult.

PUBG, csak ingyen

A játék egyik és talán legnagyobb előnye, hogy hasonló élményt nyújt, mint a PUBG, csak mindezt ingyenesen. Ugyan a Fortnite BR is ingyen elérhető, de sokaknak nem jön be a farzsebünkből előrántott kacsalábon forgó kastély koncepciója és inkább “hagyományosabb” vizekre eveznének. Ha te is ezek közé tartozol, akkor a Ring of Elysiumot jó eséllyel neked találták ki. 

A RoE egy hatalmas térképen játszódik, ahol a játékteret egyre szűkítve kényszerítik a játékosokat arra, hogy minél inkább összetömörüljenek és lelőjék egymást. Az első és legszembetűnőbb különbség azonban már a játék kezdeténél feltűnik. Először is, vannak úgynevezett classok. Nem kell megijedni, nem egy RPG elemről van szó, pusztán kiválaszthatjuk, hogy milyen kezdő felszereléssel indulhatunk. 

A játék jelenlegi verziójában három lehetőség közül választhatunk. Indulhatunk hegymászó csákánnyal, ez a legkevésbé látványos, illetve nem mindenhol használható, cserébe már az elején egy shotgun üti a markunkat, így loot nélkül is könnyű levadászni a többieket. A másik opció egy siklóernyő, amivel magasabb felületekről ugorhatunk le, akár a magas hegyekről és nagy távokat tehetünk meg. Helyzetfüggő, de nagyon hasznos. A harmadik pedig, lévén, hogy havas a pálya, a snowboard. Ezt szinte bárhol felcsaphatjuk és minél meredekebb a lejtő, annál gyorsabban csúszunk, illetve még akrobatikázni is lehet benne.

Volt repülő, nincs repülő

A másik nagy különbség, hogy itt nincsen repülő, amiből kiugranánk. Helyette a meccs elején a fentebb látható térképen kell megadnunk, hogy melyik négyzetben szeretnénk kezdeni. Ezt követően nem kell ügyeskedni az eséssel, vagy az ejtőernyőzéssel, hiszen rögtön a földön kezdünk, aztán kezdődhet a lootolás. Ez is egy külön művészet, amihez persze sok tapasztalat, na meg pályaismeret szükséges, ezt leginkább idővel tudjuk elsajátítani. Nincsenek külön táskák, így nem tudjuk növelni a cipelőképességünket. Ez egyrészről jó, mivel ezzel is csökken az RNG faktor, nem azért kell mindent otthagyni a földön, mert már 6 ház óta nem találtunk táskát, ugyanakkor előnyt sem tudunk szerezni.

A járgányok a BR pályák kötelező elemei lettek

Járgányok terén is több mindenből válogathatunk. Van a kis zöld, nagy feltűnést keltő és hatalmas csirkét hordozó bogárhátú járgány, a sima terepjáró, de mehetünk például Monster Truckkal is, vagy akár motorosszánnal. Ha megszoktuk már a PUBG fizikáját, akkor elsőre kissé szokatlan lehet, sokkal robusztusabbnak tűnnek a járgányok és az irányításuk is inkább arcade feeling, semmint realisztikus. Emellett a korábban már említett snowboard, glider, csákány is használható.

A “kör”

A játékmenet nagyrészt ugyanaz, ám a kör viselkedése és a végjáték már kicsit más. A kör valójában nem egy igazi kör, ugyanis a pálya különböző részlegekre van felosztva.

Ahol sima színű a térkép, az lesz a következő “safe zone”. A kék pedig az, ahol érkezni fog a vihar. A játék egyébként ezen a téren is jót alkotott, ugyanis itt nem folyamatosan halad a kör, hanem egyszerre váltanak át, viszont figyeltek arra, hogy erről kellő információt kapjunk. A képernyőn feltűnik, ha rossz helyen vagyunk, jelöli a térkép, először kék színnel, majd sárgával és nem sokkal a vége előtt már piros színnel, hogy bizony rossz helyen vagyunk. Ha pedig nem néznénk a térképet egyáltalán, erre is van megoldás. Ahogy telik az idő, először csak szállingózni kezd a hó, majd egyre jobban rázendít. Mire elér minket a “kör”, egy igazi hóviharban fogjuk találni magunkat, ahol érezhetően nem kellemes lenni.

A végjátékban pedig egy mentőhelikoptert várunk, mint a messiást, erre szeretne felszállni mindenki, de nyilvánvalóan erősen korlátozott helyekkel bír.

Következő oldalon az inventory-val, fegyverekkel, skinekkel és a játék gépigényével foglalkozunk.

- Hirdetés -

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk