Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Pluszban álltak az indexek New Yorkban

0 0

- Hirdetés -

Jelentős pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este – írja az MTI.

- Hirdetés -

Fotó: Shutterstock

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,92 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,98 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,30 százalékos emelkedést jelzett.

Erős kezdést követően jelentős pluszban álltak hétfő este a New York-i tőzsde irányadó indexei, miután az olajárak emelkedése felfelé húzta az energiaszektor részvényárfolyamait, a technológiai ágazat pedig korrigálta az előző héten elszenvedett nagy veszteségeit. A hétfői kereskedésben jól teljesített a pénzügyi szektor is.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára hétfőn felfelé korrigált a jelentős pénteki csökkenés után.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1 dollár 25 cent emelkedéssel 51,67 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 71 centes plusszal 60,75 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,07 százalékkal, 0,80 dollárral, 1228,30 dollárra csökkent New Yorkban.

Egy euróért 1,1332 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk