Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Erős, 7.0-ás földrengés rázta meg Alaszkát – 444.hu

0 0

- Hirdetés -

Erős földrengés sújtotta pénteken Alaszka állam Anchorage nevű, legnépesebb városától északra 13 km-re, 7.0-es erősségű rengéseket mértek magyar idő szerint este fél hét körül, helyi idő szerint reggel 8:29-kor.

A földmozgás utakat tört össze, házakat rázott meg, de egyelőre a károkról csak nagyon kevés információt tudni. 

- Hirdetés -


Mivel Anchorage tengerparti város, cunamiriadó is életbe lépett.  Félő, hogy árhullám indul meg a Csendes-óceánon dél felé, illetve az állam partmenti szakaszain.

A helyi Sarah Gordon Facebookra feltöltött fotóján jól látható, milyen pusztítást végzett a földrengés az úthálózat egyes részein.  Az autó egy aszfaltszigeten találta magát, miután körülötte beszakadt a burkolat:

Ezen a videón egy másik hatalmas, úttesten keletkezett luk látszik, illetve sérült, megrepedt házak a helyiek által készített Snapchat-felvételekből.

A mentést nehezítik a nehéz téli körülmények és az, hogy Alaszkában kevés ideig van világos. Másfelől viszont egy olyan állam, ahol hozzászoktak az emberek a gyakori rengésekhez, ez az USA legtöbb földrengést elszenvedő állama, itt mértek 1946-ban 9,2-es erősségűt, ami ma is a legerősebb, USA-ban mért rengés. (AP)

Népszerű

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk