Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Feltörték a Starwood Hotels, a világ legnagyobb szállodaláncának adatbázisát, 300 millió vendég adataihoz férhettek hozzá – 444.hu

0 0

- Hirdetés -

Félmilliárd vendég adatait szerezhették meg hekkerek, erősítette meg a Starwood Hotels. A Marriott leányvállalatához olyan neves láncok tartoznak, mint a Sheraton és a Le Meridien. A közleményük szerint a hekkerek “2014 óta hozzáférhettek a Starwood hálózatához”. A Tech Crunch szerint a hekket a közlemény szerint vagy szeptember 10-én, vagy előtte fedezték fel.

A Starwood közleménye szerint a hekkerek információkat másoltak, titkosítottak és töröltek adatbázisukból. Állításuk szerint visszaszerezték a titkosított adatbázist, amit november 19-re sikerült feltörniük, így megállapíthatták, hogy az a foglalási adatbázisuk volt.

- Hirdetés -

Tájékoztatásuk szerint 327 millió vendégükről olyan személyes adatokat is megszereztek, mint a lakcímük, telefonszámuk, születésnapjuk, útlevélszámuk, érkezésük és távozásuk időpontja. A hekkerek emellett “ismeretlen számú” titkosított hitelkártyaadatot is megszereztek, és a Starwood nem tudta kizárni, hogy az ezek feloldásához szükséges eszközök is a hekkerek kezébe kerültek.

A Starwood a világ legnagyobb szállodalánca, 11 márkanév alatt világszerte 1200 szállodát működtet.

Népszerű

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk