Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Kórházi alkalmazottak fertőzhettek meg újszülötteket – 24.hu

0 0

- Hirdetés -

Kórházi alkalmazottak fertőzhettek meg újszülötteket Bukarestben. A maszol.ro azt írja, hogy Romániában országszerte ellenőrizni fogják majd a higiéniai követelményeket a szülészeteken azok után, hogy több kisbaba Staphylococcus aureus baktériummal fertőződhettett meg a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

- Hirdetés -

A bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi kórház pár nappal ezelőtt jelentette az egészségügyi igazgatóságnál, hogy október 24-e óta a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán született 15 babát utaltak be hozzájuk, és közülük 12-nél igazolódott a Staphylococcus aureus baktériummal való fertőzés. Kettő esetében még várnak az eredményre, egy babánál pedig negatív eredménye lett a vizsgálatnak.

Ez a fajta betegség a bőrön és az orr mélyebb részeiben telepszik meg. A legtöbb emberben semmilyen tünetet nem okoz. Csak akkor, ha valami miatt erőre kap és terjedni kezd. Ebben az esetben a bőrön gennyes fertőzést tud okozni. De akár súlyosabb, néha csaknem életveszélyes gyulladás okozója is lehet : tüdőgyulladás, vérmérgezés vagy szívbelhártya gyulladás formájában. Csecsemők és kisgyermekeknél ez a leggyakoribb kórokozó, amit a garat- és orrváladékban ki lehet mutatni.

A helyi egészségügyi igazgatóság természetesen azonnali ellenőrzést rendelt el a szülészeten. A neonatológiai osztály 55 alkalmazottja közül 49-nél orrváladék-vizsgálatot végeztek, és eddig 11 személyről derült ki, hogy hordozza a baktériumot. Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy az érintett bukaresti szülészeten péntektől nem fogadnak új betegeket. Ha a kórházi helyiségek a jelenlegi páciensek távozásával kiürülnek, akkor mindegyiket lezárják és fertőtlenítik.

A fertőzött alkalmazottak pedig csak azt követően állhatnak ismét munkába, ha elvégezték a szükséges kezelést, és az újabb orrváladék-vizsgálat negatív eredményt hozott. De a hatóságok a többi fővárosi állami és magánszülészeten is ellenőrzik a higiéniai és fertőtlenítési szabályok betartását, majd az ország mindegyik szülészetére kiterjesztik a vizsgálatokat.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk