Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Megfertőzhették az újszülötteket a kórházi dolgozók – Origo

0 0

- Hirdetés -

Országszerte ellenőrizni fogják a szülészeteken a higiéniai követelmények betartását Romániában, miután több újszülött is Staphylococcus aureus baktériummal fertőződött meg a bukaresti Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. 

- Hirdetés -

A bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi kórház néhány nappal ezelőtt jelentette az egészségügyi igazgatóságnál, hogy október 24-e óta a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán született 15 babát utaltak be hozzájuk, és közülük tizenkettőnél igazolódott a Staphylococcus aureus baktériummal való fertőzés – írja a Maszol.ro. 

Két esetben még várnak az eredményre.

Az egészségügyi igazgatóság ellenőrzést rendelt el a szülészeten. Az újszülött osztály 55 alkalmazottja közül negyvenkilencnél orrváladék-vizsgálatot végeztek.

Eddig tizenegyükről derült ki, hogy hordozza a baktériumot. 

Az egészségügyi minisztérium tegnap este közölte, hogy a bukaresti szülészeten mától nem fogadnak új betegeket.

Amint kiürülnek a kórházi szobák, mindegyiket lezárják és fertőtlenítik. 

A fertőzött dolgozók csak akkor állhatnak újra munkába, ha átestek a szükséges kezelésen, és negatív lett az újabb orrváladék-vizsgálat eredménye.

Mindeközben Bukarest állami- és magánszülészeteit is ellenőrzik, hogy betartják-e a higiéniai és fertőtlenítési szabályokat. Ezután az ország összes szülészetére is ki akarják terjeszteni a vizsgálatokat. 

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk