Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

14Már Brüsszelbe is elért a Macron elleni lázadás, lángokban a belváros – Origo

0 0

- Hirdetés -

Brüsszelre is átterjedt a franciaországi sárgamellényesek demonstrációja. A tüntetők nem messze az Európai Parlamenttől és az Európai Bizottság épületétől csaptak össze a rendőrökkel. Több autót is felgyújtottak, köztük rendőrautókat.  

- Hirdetés -

Brüsszelben összecsaptak a rendőrökkel a sárgamellényes demonstrálók, akik korábban Franciaországban tüntettek Emmanuel Macron politikája ellen – írta a belga Le Soir. 

A belga fővárosban autókat gyújtottak fel, valamint kövekkel dobálták meg a rendőröket.

A belvárosban teljesen leállt az élet, a tömegközlekedési eszközök nem járnak. 

A demonstrálók petárdákat és köveket dobáltak a rendőrök felé, akik könnygázzal és vízágyúval válaszoltak. A tüntetők többek között azt követelték, hogy javítsanak a dolgozók fizetésein.

A Le Figaro tudósítása szerint mintegy háromórás felvonulás után fél kettőkor a rendőrség vízágyúkkal oszlatta fel a tömeget. Összesen hatvan embert őrizetbe vettek. 

Mi vagyunk az emberek, Charles Michel, lejárt az időd

– skandálták a demonstrálók.

A sárgamellényesek mozgalma két hete indult Franciaországban, Emmanuel Macron elnök dilettáns gazdaságpolitikája ellen tiltakozva. Belgium vallon részén már voltak megmozdulások, de Flandriára és a főváros Brüsszelre eddig még nem terjed át. A belga fővárosban ez az első olyan demonstráció, amelyet interneten, civilek szerveztek, ahogy a sárgamellényesek mozgalma Franciaországban is ilyen.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk