Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

F1: A Ferrari a brexit miatt juthat a csúcsra – Vezess.hu

0 0

- Hirdetés -

Nagy-Britannia várhatóan 2019. március 29-én kilép az Európai Unióból, a lépés kapcsán azonban még mindig több a nyitott kérdés, mint a válasz. Tekintettel arra, hogy a Forma-1-es csapatok nagy részének Angliában van a székhelye, a sorozatra is hatással lehet a brexit.

Csak a Sauber, a Toro Rosso és a Ferrari működik az Egyesült Királyságon kívül, a bizonytalan helyzet nagy nyertese pedig a Scuderia lehet.

“A helyzet önmagában nem ideális a Forma-1 számára” – mondta Arrivabene. “Nagyon bízom benne, hogy a megfelelő szervek képesek lesznek olyan megoldást találni, ami a Forma-1 egészének jó.”

“Ugyanakkor a helyzetet a Ferrari szemszögéből is lehet vizsgálni. Ha minden a jelenlegi irány szerint megy tovább, akkor arra számítok, hogy a közeljövőben nagyon sok ember fog bekopogtatni Maranellóban.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is aggódik kicsit. “Nagyon szorosan figyelemmel követjük az eseményeket. 1800 ember, ennek nagy százaléka EU-s állampolgárként dolgozik a csapatnak” – mondta Wolff.

“Személy szerint próbálok kimaradni a politikából, de ez a téma nagyon közel áll a szívemhez. Mintha elfelejtettük volna, hogy miért hoztuk létre az uniót.”

“A személyes véleményem, és most nem a Mercedes nevében beszélek, hogy nagyon óvatosan kellene kezelni ezt a helyzetet. Nem szabadna kockáztatni egy ország gazdaságát.”

“Sok árut importálunk az EU-ból, már hoztunk is lépéseket annak érdekében, hogy ezek ne ragadjanak a határon. Összességében nem kellemesek a fejlemények.”

Forrás: GPfans.com

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk