Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Kína épített egy antennát, amely ötször akkora, mint egész New York – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Főleg hadászati célt szolgál az az új rádióantenna, amelyet valahol Kínában építettek meg, és amely ötször akkora, mint az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városa, New York City.

- Hirdetés -

Gyakran fordul elő, hogy Kína valamilyen szokatlan fejlesztés miatt kerül be a hírekbe. Most is ez a történt, a South China Morning Post ugyanis azt írja, az ország épp csak befejezte egy gigantikus rádióantenna fejlesztését, amelyet valahol Kína középső részén rejtegetnek – jó okkal.

A Wireless Electromagnetic Method (WEM) névre keresztelt, 13 évig tartó fejlesztés legfőbb érdekessége, hogy méretre ötször akkora, mint New York City. A szuperradar 0,1 és 300 hertz közötti frekvencián kommunikál, a jelet még 3500 méterrel a föld alatt is érzékelni. Ezt olyan tengeralattjárók is képesek észlelni, amelyek sokkal mélyebben közlekednek.

A technológia a lap által megszólaltatott szakértő szerint a hadászati célok mellett ásványok és olaj észlelésére is alkalmas, de segítségével a földrengések előtti pillanatok is megjósolhatóvá válnak. Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) ugyanakkor vannak kétségei, szerintük a kibocsátott, úgynevezett ELF-hullámok rákot okozhatnak.

A szuperradart egy ipari létesítménynek álcázott terület falai között húzták fel, de a konkrét helyszín olyannyira titkosított, hogy a kémműholdak sem látják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk