Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Könnygázzal kellett megfékezni az amerikai határt ostromló migránskaravánt – 888.hu

0 0

- Hirdetés -

2019. január 2. 22:00

- Hirdetés -

Könnygázt vetettek be az amerikai határvédelmi szervek az amerikai-mexikói határon, miután mintegy 150 közép-amerikai migráns megpróbált áttörni a határon. Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője szerdán a migránsok csoportját “erőszakos csőcseléknek” nevezte.

A migránsok a mexikói Tijuana város felől próbáltak meg áttörni a határon kedden este – írja az MTI. Az amerikai határvédelmi szervek közölték: a könnygázt csak azt követően vetették be, hogy a migránsok kövekkel dobálták őket, miközben megpróbáltak bejutni az Egyesült Államokba.

Az incidens során 25 embert – köztük két fiatalt – letartóztattak, a többi migráns pedig visszafordult Tijuanába.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője, Katie Waldman szerdán közleményben azt hangoztatta, hogy a migránsok csoportja “erőszakos csőcselék” volt, és a határőrök “a minimális erőt alkalmazták önmaguk védelmében”. A szóvivő egyúttal arra sürgette a kongresszust, hogy “teljes egészében finanszírozza a határon építendő falat”.

A mexikói külügyminisztérium szóvivője szintén közleményt adott ki, amelyben sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt és egyúttal felszólított a törvények tiszteletben tartására.

A Los Angeles Times című lap a hét végén arról közölt riportot, hogy várhatóan január közepén mintegy 15 ezer főt számláló, újabb migránskaraván indul Hondurasból az amerikai határ felé.

Ezt még nagyobb és még erősebb karavánnak jelzik, mint a legutóbbi volt”

– idézte a lap Irma Garridót, a Reactiva Tijuana Foundation nevű, migránsokat segítő civil szervezet képviselőjét.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk