Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Donald Trump az éjjel sem hirdetett rendkívüli állapotot – 444.hu

0 0

- Hirdetés -

Ugyan továbbra sincs semmi jele, hogy bármilyen megállapodás születhetne az amerikai kormányzat újraindításáról, sem arról, hogy Donald Trump bármennyi pénzt kapjon a mexikói határra tervezett falára, újabb nap telt el úgy az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump nem hirdetett rendkívüli állapotott a szerinte a határon kialakult helyzet miatt.

Ez pedig annak ellenére is fejlemény, hogy gyakorlatilag semmi sem történt. Ha ugyanis Trump rendkívüli állapotot hirdetne – ahogy azt immár a kampány alatti legnagyobb republikánus kritikusából legfőbb szövetségesévé fejlődött Lindsay Graham szenátor is követeli már -, akkor a törvényhozást megkerülve saját hatáskörben dönthetne a határfal finanszírozásáról.

- Hirdetés -

A patthelyzetet a demokraták is egyoldalúan igyekeznek éppen megoldani. A képviselőház, amiben nekik van többségük, az elmúlt két napban külön jogszabályokban rendelkezett a költségvetési vita miatt finanszírozás nélkül maradt, így dolgozóit kényszerszabadságoló vagy ingyen dolgoztató minisztériumok költségvetéséről. A még mindig republikánus többségű szenátus vezetője, Mitch McConnel azonban már jelezte, hogy még csak napirendre sem hajlandó venni a képviselőházban már megszavazott jogszabályokat. (Via MTI)

Népszerű

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk