Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Mindig tízezreket mozgat meg a csallóközi El Clásico – Origo

0 0

- Hirdetés -

csallóközi El Clásción ezúttal elmaradt a bravúr, a vendégek egy büntetővel mindhárom pontot elvitték Dunaszerdahelyről, ezzel óriási lépést tettek a bajnoki cím felé. Pedig volt itt minden, disznótor, Hosszú Katinka, Marco Rossi és a Tankcsapda is, most viszont minden kevésnek bizonyult. Helyszíni beszámoló.

A Dunaszerdahely AC ezúttal is mindent megtett, hogy emlékezetessé tegye a klub egyik, ha nem a legfontosabb rangadóját az évben: egésznapos programokkal várta a szurkolókat. Reggel 9-től a MOL Aréna melletti parkolóban disznótorossal várták a szurkolókat: volt többek között kolbásztöltés, hurkagyúrás, és káposzta-főzőverseny is.

- Hirdetés -

A Dunaszerdahelyi AC a Slovan elleni rangadó reggelén disznótorossal várta a szurkolókatFotó: Mudra László – Origo

Zsűrizésre a futballhoz ezer szállal kötődő rockegyüttes, a Tankcsapda tagjait kérték fel, akik bár a kolbásztöltést nem vállalták be, mondván, az nem illik a zenekar imidzsébe, de az időmérésnek, valamint a szurkolókkal való fényképeszkedésnek és autogrammosztásnak boldogan tettek eleget.

A Tankcsapda tagjai örömmel fotózkodtak a szurkolókkalFotó: Mudra László – Origo

Ahogyan az a DAC-Slovan meccseken már megszokott, a város lakóin kívül egész Magyarországról érkeztek drukkerek, hogy a Dunaszerdahely sikeréért szorítsanak.

Édesapám most lett 60 éves, a család férfi tagjaitól pedig egy dunaszerdahelyi hétvégét kapott ajándékba, természetesen a mérkőzés belépőkkel egyetemben” – mondta Piros Gábor, aki délelőtt már a rokonsággal melegített a sátorban.

Piros Zoltán (bal elől) 60. születésnapját a család férfi tagjai a DAC-Slovanon ünnepeltékForrás: Origo

Aki éles szemmel járt a tömegben, a Tankcsapda tagjain kívül is ismerős arcokkal találkozhatott – és most nem a csapat himnuszát jegyző együttesre, hanem a korábbi edzőre, jelenleg a magyar válogatott szövetségi kapitányára gondolunk. Marco Rossi is visszatért Dunaszerdahelyre, ő sem akart lemaradni az eseményekről – a szurkolók legnagyobb örömére, akik óriáis szeretettel fogadták az egykori mestert korábbi sikerei színhelyén.

Marco Rossi szurkolóként tért vissza DunaszedahelyreFotó: Mudra László – Origo

A rendhagyó kolbásztöltő-versenyen egyébént a DAC korábbi játékosai, Novota János, Sztraka Gábor és Szabó Ottó vettek részt, amelyet utóbbi nyert, méghozzá nagyszerű időeredménnnyel. A hátvéd meg is jegyezte, elképzelhető, hogy pályát tévesztett, ám a tapsvihar és az ováció, amit a korábbi kedvencek megmozdulása eredményezett a színpadon alighanem ismerős volt a futballistáknak.

A mérkőzés előtti sajtóbejáráson az előző évhez hasonlóan ezúttal is kiderült, hogy a magyar játékosok egymás mellett öltöznek, valamint hogy a stadion utolsóként átadott lelátórészével még impozánsabb lett, mint valaha.

Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté egymás mellett öltözve készül a DAC bajnoki mérkőzéseireFotó: Mudra László – Origo

Bő egy óra volt még a meccs kezdéséig, amikor a hazai tribünök szinte már zsúfolásig megteltek. De a vendégeket is szép számmal elkísérték a drukkerek – nem csoda, a Slovan szimpatizánsok is tudják, mit jelent a csapat életében egy DAC elleni rangadó. Költői a kérdés, hogy a kezdőben helyet kapók közül a magyar Holman Dávidon és az egyetlen (!) szlovák, Dominik Greifen kívül volt-e valakinek sejtése erről? Holland, szlovén, bolgár, szerb, horvát, marokkói és ukrán légiósokat küldött ugyanis csatába Martin Sevela edző, de a kispadon is csak a cserekapus, Michal Sulla volt szlovák. Rajta kívül montenegrói, spanyol, cseh és nigériai nemzetiségű játékosok vártak bevetésre, valamint az a Guzmics Richárd, aki télen csatlakozott a Slovanhoz. Neki biztos volt.

A dunaszerdahelyi szurkolók ezúttal is kitettek magukért, remek hangulatot teremtettek a lelátókraFotó: Mudra László – Origo

Minderre egy felvidéki kolléga hívta fel a figyelmemet, aki arról is beszélt, hogy a DAC mezében 100 meccset játszó, immáron a pozsonyiakat erősítő Marin Ljubicicet aligha üdvözli majd szívélyesen a közönség. A László Csaba és Marco Rossi csapataiban alapembernek számító horvát az új edzőnél, Peter Hyballánál kegyvesztetté vált, a középpályás pedig egy edzésen – állítása szerint véletlenül – úgy fejbe rúgta az új csapatkapitányt, Tomas Hukot, hogy eltört az orra, akinek több hetet kellett kihagynia, így nem volt maradása. Nem tévedett, a bemutatásnál a legnagyobb fújolást ő kapta, ahogyan a találkozón is minden labdaérintését hangos füttyszó kísérte.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen fontos dolgok történtek a kezdő sípszó előtt is. Egyrészt a Pokolgép énekese, Tóth Attila torkából csendült fel a Nélküled, majd az ünnepélyes kezdőrúgást a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka végezte el.

Hosszú Katinka új szerepkörben debütált, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő végezte el a találkozó ünnepélyes kezdőrúgásátFotó: Mudra László – Origo

A mérkőzés színvonala ezúttal elmaradt a vártaktól, a Slovan nyolcpontos előnnyel a birtokában érthetően nem kockáztatott, a DAC támadószekciója pedig gyenge napot fogott ki, kevés helyzete közül egyik sem hordozta magában a gólveszélyt. Végül egy kezezés miatt a 79. percben büntetőt kaptak a vendégek, amelyet a liga legértékesebb játékosa, Andraz Sporar váltott gólra. Bár a DAC játékosok a hajrában ugyancsak kezezésért számon kérhettek egy tizenegyest a játékvezetőn, összességében a fővárosiak közelebb álltak a győzelemhez, így boldogan távozhattak a MOL Arénából, és 11 pontra megléptek a tabella élén.

Azt azért túlzás lenne kijelenteni, hogy eldőlt a bajnokság, de nagyon fontos siker volt a mai” – kezdte értékelését a meccs után Holman Dávid, majd így folytatta.

“Az egész meccsen veszélyesebben futballoztunk, és bár mezőnyben kiegyenlített volt a játék, összességében szerintem megérdemelt a győzelmünk. Ettől függetlenül nem vehetjük félvállról a folytatást, sok meccs van még hátra, de ezt az előnyt most már nem engedhetjük ki a kezünkből. A hangulat ezúttal is remek volt, de ezt már megszokhattuk a dunaszerdahelyi közönségtől.”

Holman Dávid (27) ezúttal is a Slovan Bratislava egyik legjobbja voltFotó: Mudra László – Origo

Guzmics Richárd a harjában csereként beállva bemutatkozott a pozsonyi csapatban, nyilatkozni azonban nem akart, az első hazai DAC-Slovan rangadóját végigjátszó Vida Máté viszont elmondta érzéseit a mérkőzést követően.

“Sajnos nem volt színvonalas találkozó, talán a tét rányomta a bélyegét. Szomorú vagyok, mert a közönség megérdemelte volna a győzelmet, de nem tudtunk eleget tenni a szurkolók akaratának. Azért fáj különösen a vereség, mert ennél eddig minden meccsünkön jobban játszottunk. A rájátszásban még kétszer találkozunk a Slovannal, ott bebizonyíthatjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek. A hangulatra nehéz szavakat találni, fantasztikus érzés volt végig a pályán lenni, ezúton is köszönöm a szurkolóknak, hogy 90 percen keresztül mellettünk álltak.”

A DAC magyarjai, Kalmár Zsolt (balra), Vida Kristopher (középen) és Vida Máté (jobbra) csalódottan értékeltek a lefújás utánFotó: Mudra László – Origo

“Nehéz mit mondani, mert a végén egy ugyanolyan esetért mi nem kaptunk büntetőt, amiért a vendégek igen” – mondta csalódottan Vida Kristopher. “Nem volt sok ziccerünk, de tudtuk, hogy a Slovan kontrái jelentik a legnagyobb veszélyt, ezeket pedig nagyon jól levédekeztük. A hangulat ezúttal is elképesztő volt, köszönet a csodálatos szurkolótáborunknak, nem rajtuk múlt a győzelem.”

Kalmár Zsolt már szerzett győztes gólt a Slovan ellen, ezúttal azonban az ő mezőnymunkája és játéka sem volt elég a sikerhez.

“Érezhetően felkészültek egymásból a csapatok, nagy taktikai harc folyt a pályán, de megszoktuk már, hogy a kétes szituációkban nem nekünk kedveznek a játékvezetők. “

A középpályás az Origo kérdésére már a március 21-i szolvák-magyar vb-selejtezőről is beszélt.

“Biztosan nagy meccs lesz, és természetesen szeretnénk jól kezdeni a világbajnoki selejtezős sorozatot. Addig viszont van még egy hónap, és a csapatomban kell jó teljesítményt nyújtanom, hogy számítson rám a szakmai stáb. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a DAC-ban és a válogatottban is a legjobbamat nyújtsam, de ha jó eredményt érünk el Nagyszombatban, azzal letehetjük egy sikeres szereplés alapjait.”

Korántsincs vége tehát a magyar-szlovák versengéseknek, hiszen bár egy csatát megnyertek északi szomszédaink, a háború még nincs lefutva. A következő állomás március 21-e, Nagyszombat, aztán a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában jöhet egy újabb kétfelvonásos DAC-Slovan rangadó. A jelmondtaot azonban senki ne feledje: Mi egy vérből valók vagyunk! 

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk