Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A CDU elnöke a közép-európai országok tiszteletéről beszélt – Origo

0 0

- Hirdetés -

Az Európai Unió (EU) külső határának védelme és a schengeni övezet kiteljesítése mellett a közösség közép-európai tagországainak tiszteletét is hangsúlyozta Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke az EU reformjáról szóló írásában, amelyet Emmanuel Macron francia államfő javaslatára válaszul tett közzé a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban.

A politikus kiemelte, hogy az EU “példa nélkül álló sikertörténet”, és az “európai eszme” támogatottsága minden eddiginél nagyobb. Azonban a pártokon alapuló reprezentatív demokráciára, a jogállamiságra, az egyén szabadságára és a szociális piacgazdaságra épülő “európai életforma” határozott, “offenzív” képviseletéhez meg kell erősíteni az EU-t.

- Hirdetés -

Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnökeForrás: AFP/Tobias Schwarz

Az erősebb EU-hoz

elengedhetetlen a tisztelet a közép- és kelet-európai országok megközelítésmódjai és a közös európai történelmünkhöz és kultúránkhoz adott különleges hozzájárulásuk iránt.

Ugyanakkor nem férhet kétség az alapértékekhez – írta Annegret Kramp-Karrenbauer.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk