Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Az Újpest vereségével vége az NB I leghosszabb sorozatának – ebben is élre állt a Fradi – csakfoci.hu

0 0

- Hirdetés -

Mint arról beszámoltunk, a forduló meglepetését a Haladás szolgáltatta azzal, hogy a dobogóra pályázó Újpest ellen 0-2-ről, öt perc leforgása alatt fordított és győzött. A szombathelyi cserejátékosok (Funsho Bamgboye és Németh Márió) góljai nem csak a lilák 9 meccses veretlenségi sorozatának vetettek véget, de az NB I leghatékonyabb védelmét is úgy törték meg, ahogyan egy csapat sem az elmúlt 11 hónap során.

- Hirdetés -

Legutóbb 2018 áprilisában fordult elő, hogy az Újpest védelme három alkalommal is kapituláljon, azóta egy ellenfél sem volt képes kettőnél többször bevenni a IV. kerületiek kapuját. Nebojsa Vignjevic és stábja olyan hátsó alakzatot rakott össze, amely az NB I-ben a legkevesebb gólt kapta (a Haladás elleni betlivel is csak 18-szor rezdült meg a lilák hálója, ami még mindig első helyet jelent számukra ebben a kategóriában), épp ezért állt értetlenül az Újpest edzője is az öt perces összeomlás előtt.

A Megyeri útiak 11 hónapja, 2018. április 7-én a Viditől kaptak három gólt, azóta mindössze a Vasas, az MTK, a Haladás (tavaly júliusban, ugyancsak Szombathelyen) és a Honvéd (még decemberben) volt képes arra, hogy egynél több gólt szerezzen a lilák ellen. A Hali elleni fiaskóval zárult le ez a széria is.

Az OTP Bank Ligában így már csak a Ferencváros mondhatja el magáról, hogy kettőnél több gólt hónapok óta nem kapott: a zöldek legutóbb 2018 júniusában, még az előző idényben, annak is a zárófordulójában, Balmazújvárosban (3-3) kaptak három gólt. A többi tíz csapat erre vonatkozó szériája hétnél maximum egy hónapja tart – a kivételt a Kisvárda, a Paks és a Haladás jelenti. Az újonc november, a tolnaiak és a sereghajtó pedig december óta tartja a legfeljebb két kapott gólt meccsenként.

Mikor kapott három gólt egy csapat az NB I-ben? (a forduló előtti állapot)

Újpest: 2018. április – 11 hónap

FTC: 2018. június – 9 hónap

Kisvárda: 2018. november – 4 hónap

Paks: 2018. december – 3 hónap

Haladás: 2018. december – 3 hónap

A többi csapatnál maximum február óta tart a széria.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk