Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Hamarosan műholdja lehet Magyarországnak – Napi.hu

0 0

- Hirdetés -

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint az űrtevékenység már régen nem presztízskérdés.

- Hirdetés -

Fotó: Pixabay

Az űrtevékenység azonnali nemzetgazdasági hasznot jelent, amit mi sem bizonyít jobban, hogy például Bulgáriának, Pakisztánnak, Nigériának és legújabban Ruandának is kering mesterséges holdja a Föld körül – mondta Ferencz Orsolya, a külgazdasági minisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa a HírTV-ben. A beszélgetést a hvg.hu szemlézte.

A Közép-Kelet Európai országok hatszor-hétszer többet költenek űrtevékenységre, mint Magyarország, ezért első körben hozzájuk kellene felzárkóznunk.

“Eddig 2,2 milliárd forintot fordított Magyarország összesen erre, ami el is ment az Űrügynökségre fordított kötelező tagdíjunk befizetésére, ha ezt meg tudnánk duplázni, ez óriási eredmény lenne, aztán szépen fokozatosan, úgy hogy a magyar űripar és a szereplők ezt kompetensen fel tudják használni, de az a cél hogy a regionális versenytársainkkal összemérhetők legyünk.”

Ferencz Orsolya arra a kérdésre, hogy mikor lesz Magyarországnak műholdja, azt felelte: nagyon szeretném, hogy minél hamarabb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk