Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Lelepleződött Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága – Origo

0 0

- Hirdetés -

Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Bizottság Jogi Szolgálata által készített dokumentumban, amelyet az ENSZ decemberben elfogadott migrációs jogi csomagjának következményeiről készítettek.

A miniszter vasárnap, Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az M1 közszolgálati televíziós csatorna birtokába jutott dokumentum azt mutatja,

- Hirdetés -

titokban azon dolgoznak, hogy kötelezővé tegyék az ENSZ-csomagot mindegyik uniós tagállamra nézve, bár azt 9 uniós tagállam nem szavazta meg.

Az 53 pontból álló tanulmány ugyanis leírja, hogy az ENSZ decemberben elfogadott migrációs csomagja pontosan miért és milyen nemzetközi szerződésekre hivatkozva lehet kötelező a tagállamokra.

Migránsok sátrai Lille-benForrás: AFP/Philippe Huguen

Szijjártó Péter hozzátette: az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita során az összes bevándorláspárti politikus azt állította, hogy a csomag nem lesz kötelező érvényű a tagállamokra. A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a magyar kormány ezért felszólítja az Európai Bizottságot, hogy fejezze be a titkos tervek készítését az ENSZ migrációs csomagjának kötelezővé tételére. Hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet e terv keretében készítettek.

A magyar kormány még vasárnap kezdeményezi, hogy a Külügyek Tanácsának március 18-i ülésén rendkívüli napirendi pont keretében az Európai Bizottság számoljon be az összes ilyen titkos terv készítéséről.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk