Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

BL: ennyi az esélye annak, hogy a négy angol klub elkerüli egymást – Nemzeti Sport

0 0

- Hirdetés -

Péntek délben sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Mint ismert, négy angol csapat (Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) is érintett még a sorozatban, és természetesen a szigetországban nekiláttak a számolgatásnak is.

- Hirdetés -


Hirdetés

A pénteki sorsoláson összesen 105-féle „párosításcsokor” jöhet létre, s ebből összesen kilenc olyan, hogy mind a négy angol csapat valamilyen formában, két párban egymás ellen szerepel, ez 8.6 százalékos valószínűséget jelent.

Az összes opcióból 72 eredményezheti azt, hogy csak egy párharcban néz egymással farkasszemet két angol együttes, ez 68.6 százaléknak felel meg.

Arra, hogy mind a négy angol gárda más országbelivel találkozik a nyolc között, 22.9 százalék az esély.

A Gracenote-nak a végső győztes megjóslására használt algoritmusa szerint egyébiránt a Barcelona a legnagyobb favorit a talpon maradó gárdák közül (39 százalék), a katalánok mellett a Juventus (20) és a Manchester City (19) számít nagy esélyesnek, a további sorrend pedig: Liverpool (9), Manchester United (7), Tottenham (4), Porto (2), Ajax (1).

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később, április 16-án és 17-én rendezik.

Legutóbb a 2009–2010-es kiírásban fordult elő, hogy csak egyetlen spanyol klub került be a nyolc közé, és 2006 óta most először nincs német gárda a sorozat ezen fázisában.

A BL NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Liverpool FC (angol) FC Barcelona (spanyol)
Manchester City (angol) FC Porto (portugál)
Manchester United (angol) Ajax (holland)
Tottenham (angol) Juventus (olasz)
A sorsolást március 15-én tartják.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk