Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Rosberg tartott Schumachertől, amikor csapattársak lettek – Motorsport.com Magyarország

0 0

- Hirdetés -

2009. december 23-án érkezett a hír, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a Mercedes csapatával visszatér a Forma-1-be. A legenda Nico Rosberget kapta meg csapattársként, aki az Auto Motor und Sportnak nyilatkozott erről az időszakról.

- Hirdetés -

„Őrült időszak volt. Senki sem számított rá, ahogy én sem.” – kezdte Rosberg.

Rosberg első reakciója a hírre a félelem volt, hiszen ekkor 25 éves volt, és még csak kétszer állt addig dobogón, még a Williams csapatával. De a nehéz kihívás ellenére nem futamodott meg, azt pedig korán észrevette, hogy az istállón belül minden Schumacherről szól.

Még több hír:

„Elég nehéz volt. Teljesen jelentéktelen voltam Michael mellett. Emlékszem, az év eleji stratégiai meetingeken még az én stratégiámat is Michaellel beszélték meg, én meg csak ültem ott.”

A 2010-es év elején tárgyaltak arról, hogy melyik versenyző milyen rajtszámot fog kapni. Ekkoriban még az előző évi pontverseny alapján osztották ki a rajtszámokat, a Mercedesnek pedig a 3-as és a 4-es szám jutott.

„Igen, ez komoly téma volt. A rajtszám abban az évben teljesítménybeli előnnyel járt.”

Eredetileg Rosberg kapta volna a 3-as rajtszámot, ami jobb pozíciót jelentett volna, ha egyik pilóta sem vesz részt az időmérőn. Schumacher viszont nem fogadta el ezt a lehetőséget, és meggyőzte a Mercedest arról, hogy övé legyen az alacsonyabb rajtszám.

„Michael azt mondta, hogy a páros számok balszerencsét hoznak neki. Ross Brawn az összes páros számot eltávolította az autójáról.”

Rosberg azt is elmondta, hogy Schumacher minden alkalmazottnak személyre szóló emailt küldött ki a születésnapjukon, ezzel vívta ki az összes csapattag tiszteletét. A 91-szeres futamgyőztes ebben a mercedeses fázisában már nem tudta megismételni korábbi sikereit, viszont a 2012-es monacói pole-jával és a szintén ez évben Valenciában szerzett dobogójával emlékeztette arra a szurkolókat, mekkora tehetségről van szó a személyében.

Rosberg szerint Schumacher ekkor már nem volt elég konzisztens és nehezen tudott alkalmazkodni az új dolgokhoz, mint például a DRS-hez, illetve csak ritkán tudta megvillantani az „abszolút teljesítményét”.

Még több F1 hír:

„Néha nagyon gyors volt, például az esőben. Néhányszor őrültesen jó teljesítményt nyújtott, mondhatni földöntúlit.”

Végül Rosberg mind a 3 közös szezonjukban honfitársa előtt tudott végezni, mind a pontok, mind a kvalifikációk tekintetében. 2016 világbajnoka szerint ez, és a 2012-es Kínai Nagydíjon aratott futamgyőzelme kritikus fontosságú volt a pályafutása szempontjából.

„Ez a periódus kritikus fontosságú volt a karrieremben. Ha nem így teljesítek, kirúgtak volna, és Michael mellé érkezett volna Lewis, ez egyértelmű.” – zárta Rosberg.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk