Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Szabadkán ülésezik a magyar parlament – 888.hu

0 0

- Hirdetés -

2019. április 15. 07:19

Szabadkán tartja meg együttes plenáris ülését a magyar és a szerb kormány – írja az MTI.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfő délelőtt Orbán Viktor és Ana Brnabic szerb kormányfő megbeszélésére kerül sor, és ezzel párhuzamosan a szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ezt követi a két ország együttes plenáris ülése, majd egyezmények aláírására kerül sor, többek között az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítéséről, az európai integráció területén való együttműködésről, a vízgazdálkodási és a védelmi együttműködésről, valamint a szerb rendvédelmi szerveknek biztosítandó technikai segítségnyújtásról.

A programot a magyar és a szerb miniszterelnök sajtótájékoztatója és egy közös ebéd zárja Szabadkán.

Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke már vasárnap este egy munkavacsorán fogadta Orbán Viktort, a két ország külügyminisztere, Szijjártó Péter és Ivica Dacic társaságában tárgyaltak a Szabadka melletti Palicson.  

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk