Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Férfi kosár-vb: a sérült Pau Gasol nem játszhat Kínában – NSO – Nemzeti Sport

0 0

- Hirdetés -

A spanyol válogatott nem számíthat a sérült Pau Gasol játékára a kínai kosárlabda-világbajnokságon.

- Hirdetés -


Hirdetés

Sergio Scariolo, a spanyolok olasz szövetségi kapitánya az As című napilapnak adott nyilatkozatában kiemelte: a 38 éves játékos hiánya nagy veszteség csapata számára, mert Pau Gasol nemcsak kulcsember, hanem igazi vezér is.

A spanyol center klubcsapata, a keleti főcsoportban döntős Milwaukee Bucks pénteken jelentette be, hogy fáradásos törés miatt a rájátszás további részében már nem számíthat Gasolra, akinek bal lábát csütörtökön operálták meg. Scariolo Toronto Raptors másodedzője, amellyel a Bucks a főcsoportdöntőben megmérkőzik.

Az NBA-ben kétszeres bajnok (2009, 2010) Pau Gasol a válogatottal 2006-ban nyert vb-t. A játékos a nemzeti csapattal olimpián kétszeres ezüstérmes (2008, 2012), egyszeres bronzérmes (2016), emellett háromszoros Európa-bajnok (2009, 2011, 2015), valamint a kontinensbajnokságokról van még két ezüst- (2003, 2007) és két bronzérme (2001, 2017).

Az idei vb augusztus 31-től szeptember 15-ig tart, a tornán 32 válogatott vesz részt, a spanyolok a csoportkörben Iránnal, Puerto Ricóval és Tunéziával találkoznak.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk