Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

WTCR: a Lynk & Co tarolt az 1. időmérőn, Micheliszék a top 10-en kívül – Nemzeti Sport

0 0

- Hirdetés -

Thed Björk szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) hollandiai hétvégéjének első időmérőjén. A svéd pilóta mögött márkatársai végeztek, így a Lynk & Co kisajátította az első két sort a nyitó versenyen. Michelisz a 13., Tassi pedig a 22. helyen zárta a kvalifikációt, melynek a piros zászló vetett véget kicsivel a tervezett előtt.

- Hirdetés -


Hirdetés

Tassi Attila nyitott az élen az első szabadedzésen, míg a második tréningen a Lynk & Co versenyzői, és különösen Thed Björk volt a leggyorsabb Zandvoortban, ahova jövőre már a Formula–1-es mezőny is ellátogat.

Szombaton az első időmérővel folytatódott a hollandiai versenyhétvége programja – ahogyan a Lynk & Co erős szereplése is. A kvalifikáció első harmadának végére az első négy helyet kisajátították az újonc márka versenyzői. Andy Priaulx állt az élen, mögötte Yvan Muller, Thed Björk és Yann Ehrlacher volt az aktuális sorrend. Michelisz Norbert a top 10 végén állt, Tassi Attila neve hátrébb szerepelt.

Alig néhány perccel később virtuális biztonsági autós korlátozás lépett érvénybe, mert egy, a kanyar levágását gátoló bálával adódott probléma. Szerencsére nem tartott sokáig megoldani a gondot, így folytatódhatott az időmérő. Szinte azonnal ezután viszont Augusto Farfus találta el a falat a Hugenholtz-kanyarban. A Hyundai eleje kissé megtört, de Farfus magától vissza tudott térni a bokszutcába.

A Lynk & Co pilótái a későbbiekben is egymást váltogatták az első helyeken, míg Farfus autója jelentősebb szerelésre szorult. Az időmérőnek aztán a kockás helyett a piros zászló vetett véget, amit Tiago Monteiro miatt kellett lengetni két perccel a tervezett befejezés előtt. A portugál kicsúszott a pályáról, és nem tudott visszatérni a kavicságyból.

Monteiro hibája a többieket is megfosztotta a javítás lehetőségétől, így az akkor az élen álló Björké lett a pole pozíció a szombati futamra. Mellőle Muller, a második sorból pedig Priaulx és Ehrlacher vághat neki a 12 körös versenynek. Michelisz a 13. pozícióban zárta az időmérőt, Tassi pedig a 22. helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

Folytatás 14.15-kor az első futammal!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HOLLANDIA, 1. IDŐMÉRŐ

1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 1:44.080
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.073
3. Andy Priaulx (brit, Lynk & Co) +0.116
4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +0.233
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.721

13. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.892

22. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.335

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk