Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Nem akarnak a klímaváltozásról szavazni, elbújtak az oregoni szenátorok – Index

0 0

- Hirdetés -

Változatlanul bujkálnak a rendőrök elől Oregon republikánus szenátorai, akik a klímaváltozást érintő egyik szavazás megakadályozása céljából távoztak a múlt héten a helyi szenátusból, és Kate Brown demokrata párti kormányzó hiába szólította fel őket, hogy jelenjenek meg a munkahelyükön – írja az MTI

A republikánus politikusok még a múlt héten csütörtökön vonultak ki az oregoni főváros, Salem kongresszusának épületéből, és azóta nem találni őket. A kormányzó felhatalmazta a rendőrséget az előállításukra, de a hatóságok egyelőre nem jártak sikerrel.

- Hirdetés -

Az amerikai média által bizarrnak nevezett történet hátterében az oregoni demokraták és republikánusok közötti feszültség húzódik meg. A helyi szenátusban határozott többséggel rendelkező demokraták a klímaváltozás megfékezését szolgáló intézkedésekről – köztük a szén-dioxid kibocsátásának visszafogásáról – akartak szavazni, a republikánusok azonban ezzel nem értenek egyet, és kivonultak.

A 30 tagú szenátusban a demokratáknak 18 fős többségük van, az érvényes voksoláshoz 20 szenátornak jelen kell lennie, ám a republikánusok távolmaradásával a szavazás nem tartható meg. “Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a szenátus republikánusai hátat fordítanak szavazóiknak. Vissza kell térniük, és el kell végezniük azt a munkát, amelyre megválasztották őket” – szögezte le nyilatkozatában a kormányzó.

A republikánus politikusok közös közleményben magyarázták döntésüket. “Az oregoniak jobbat érdemelnek. Itt az ideje, hogy a többségi párt figyelembe vegye őket, nemcsak azokat, akik Portlandben élnek” – utaltak a nyugati parti tagállamban a városok és a vidéki települések közötti ellentétekre.

Sajtóértesülések szerint a szenátorok a szomszédos Idahóban tartózkodnak, ott ugyanis az oregoni rendőrségnek nincs felhatalmazása nyomozást folytatni vagy kutatni utánuk. A törvényhozási ciklus június 30-ig tart, és a republikánus szenátusi csoport vezetője, Herman Baerschiger nyilatkozatában jelezte: addig maradnak távol, amíg a törvényhozás tavaszi ülésszaka véget nem ér.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk