Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Tech: Nekimentek az ausztrálok a Samsungnak – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Az ausztrál fogyasztóvédelmi hivatal szerint a Samsung félreérthető módon mutatja be a Galaxy telefonok vízállóságát, a hatóság ezért eljárást indított a dél-koreai gyártó ellen.

- Hirdetés -

Napjaink okostelefonjait a vízállóság védelmével is felszerelik, hogy a készüléket valamelyest bátrabban lehessen használni vízközelben, esetleg esőben. Ilyen funkcióval a Samsung néhány régebbi készüléke is rendelkezik, ám az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóságnak (ACCC) nem tetszik, ahogy a dél-koreai gyártó mindezt kommunikálta, például 2016-ban.

A Reuters cikke alapján a hivatalnak a reklámozás módjával van gondja, az ugyanis szerintük félrevezető. A hatóság több mint 300 reklámot nézett át, melyben a Galaxy készülékeket az óceán mellett vagy egy uszodába merülve mutogatják. A hivatal azonban úgy véli, a gyártó nem tesztelte megfelelően, hogy a készülékek mennyire bírják a sós vagy klóros vizet.

A hivatal az IP68-as szabványra hivatkozik beadványában, ami szerintük nem jelent védelmet minden vízfajta ellen.

Az IP68 minősítés azt jelenti, hogy ha a készülék víz alá kerül legfeljebb másfél méteres mélységig, akkor ott fél óráig maradhat károsodás nélkül. Ezt a minősítést rendre megkapták a Samsung Galaxy S7, a Galaxy S7 edge, a Galaxy S7 Active, illetve a Galaxy Note7 telefon is. A Samsung weboldalán egyébként pontosan feltünteti, mit is jelent ez a szabvány.

Az ACCC vizsgálatára reagálva a Samsung azt közölte: a reklámok megfelelnek a törvényeknek.

A Samsung nem először fut bele hasonló ügybe, 2018 decemberében egy új telefonjuk miatt állt a bál, kiderült ugyanis, hogy a mobilhoz kiadott reklámfotó nem a készülék kamerájának műve, a képet egy DSLR géppel lőtték. Ugyanilyen “baki” a Huaweinél is előfordult, ott a Nova 3 (és Nova 3i) reklámfilmjének forgatásán készült képekhez használtak DSLR-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk