Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Vannak, akik a másfél milliónál több támogatást kaphatnak e-autóra – Napi.hu

0 0

- Hirdetés -

A kormány azt tervezi, hogy átalakítja az elektromos autók vásárlására nyújtott támogatás rendszerét – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádióban.

- Hirdetés -

Fotó: Buksza

Az elektromos autónként mindenkinek járó 1,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatási rendszert szeretnénk átgondolni, áthangolni úgy, hogy bizonyos szakmacsoportok, rászorultsági alapon kaphassanak támogatást új elektromos autó vásárlása során – jelezte az InfoRádió Aréna műsorában Palkovics László. Az interjút a hvg.hu szemlézte.

A tervezett új támogatási rendszerben másfél milliónál nagyobb támogatást adnának bizonyos szakmák képviselőinek azért, hogy segítsék az elektromos autók terjedését. A miniszter szerint például a taxisok és a Magyar Posta jó célcsoport lehet a módosított támogatási rendszer során, hiszen a posta üzemelteti ma Magyarországon a legnagyobb gépkocsi flottát és az lenne a cél, hogy “a városon belüli szállítóeszközeik ne terheljék már a környezetet”.

A napokban bejelentett elektromos buszstratégia kapcsán Palkovics hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy 3 éven belül a 25 ezer főnél nagyobb magyar városokban csak elektromos buszok működjenek, és 10 év alatt 7500 buszt szeretnének lecserélni országszerte, amelyre a gyártás oldaláról abszolút meg van a kapacitás a magyarországi (külföldi és hazai) gyártók részéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk