Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Óriási hátrányt dolgozott le a Honda a Red Bullnál – Motorsport.com, Edition: Magyarország

0 0

- Hirdetés -

A Hondánál minden a megfelelő irányba halad, és úgy tűnik, maguk mögött hagyták a sok szenvedést. Időközben a McLaren is kezd magára találni a Renault motorjával, ami jelezheti, hogy a kapcsolat egyszerűen nem működött a britek és a japánok között, mert külön eredményesek. Ez pedig remek hír a Forma-1 számára.

Még több F1 hír:

- Hirdetés -

Azzal, hogy a Honda két F1-es csapattal dolgozhat együtt, messze több információra tehet szert. Noha tavaly csak a Toro Rossóval versenyeztek, a háttérben már megkezdték a munkát a Red Bullal, és idén mindkét istálló a gyártó erőforrásait használja, amikkel győzelmeket és dobogós helyezéseket is szereztek. Sőt, már a Toro Rosso-Hondának is van dobogója Daniil Kvjat által, aki a kaotikus Német Nagydíjon használta ki a lehetőséget.

Toyoharu Tanabe, a Honda F1 technikai igazgatója a lapunk kérdésére elmondta, nagyon boldogok azzal, amit látnak, mert valóban egy igen komoly hátrányt dolgoztak le a Red Bullnál, mely hamarosan akár a világbajnoki címre is esélyes lehet. Sokan nem hittek a projektben, de a Red Bull és a Honda kiválóan működik együtt, a pályán kívül is.

„Amikor elkezdtük a barcelonai tesztsorozatot a szezon előtt és nekivágtunk az első versenynek, nagy különbséget láttam a teljesítményünk és a top-csapatok között. Ez a szezon korai részére is értendő. Nagyon keményen dolgoztunk a rés csökkentése érdekében, ami azonban még mindig megvan. Eddig két győzelmünk van Max által, és jó dolog, hogy a Toro Rossónak is van már dobogója.”

Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, 2nd position, is cheered over the line by his team

Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, 2nd position, is cheered over the line by his team

Fotó készítője: Sam Bloxham / LAT Images

„Németország egy nagyon trükkös verseny volt, miközben a csapatok és a versenyzők is nagyon precíz munkát végeztek, valamint rendkívül gyorsan reagáltak a változó körülményekre. Ez pedig jó eredményeket hozott számunkra. Eddig ez jobb, mint amire számítottam, de többet akarunk elérni, mint a jelenlegi eredményeink, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez nem könnyű.”

„Van egy csapatunk, egy versenyzőnk és a motorunk is jól működik, szóval elérhetjük a célunkat. Ez az, amire most gondolok.” – tette hozzá a reményteljes japán szakember, aki szintén kiváló munkát végez a pozíciójában, mely az egyik legfontosabb a Hondánál.

Időről időre még a Hondánál is egyértelműen látni az érzelmeket, azt, ahogyan örülnek egy sikernek, legyen szó a győzelemről, vagy a magyar rajtelsőségről, ami nemcsak Verstappen várt már régóta. „Kicsit nehéz megmutatnom azt, ami a fejemben van, de valójában nagyon boldog vagyok. Az emberek rendkívül keményen dolgoznak Sakurában, és sok ember figyel bennünket a Hondán belül is. Az első győzelmünk ez mérföldkő volt, de a célunk magasabb ennél.”

„Nagyon elégedett vagyok, ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni, hogy nem állunk meg ennél. Újabb és újabb sikereket akarunk. A cél a bajnokság, de még messze vagyunk ettől.” – tette hozzá a Honda embere, aki azzal is tisztában van, hogy a Mercedes még mindig a legjobb, és a Magyar Nagydíj egy kiváló példa volt erre. „És ez nemcsak erre a versenyre értendő, hanem az elsőtől kezdődően.”


Kamui Kobayashi a hazai közönsége előtt parádézhatott, ami végül egy második helyet hozott számára a Super Formula bajnokságban, továbbra is harcolván a címért, de hamarosan növelnie kell a tétet.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk