Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Sport: Kozák Danuta: Hiba csúszott a rendszerünkbe – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Az ötszörös olimpiai bajnok elismerte, hogy elmulasztották a rajt előtti mérlegelést.

- Hirdetés -

Kozák Danuta elismerte, hogy a rajt előtti mérlegelést elmulasztották, de előtte kétszer is lemérték a hajót – áll a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pénteki közleményében.

Mint ismert: a Kárász Anna, Kozák Danuta 500-as párost kizárták csütörtökön az ICF olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, miután a hajójuk 80 dekával kevesebb volt a minimális megengedettnél.

Az egész szituáció nehezen érintett. Van egy rendszerünk, egy versenyrutinunk, az edzőm, a párom mérlegeli a hajónkat. Kétszer is le lett mérve, előző este és a verseny napján is, a rajt előtti mérlegelés azonban el lett mulasztva, azt elrontottuk, és ezt nagyon nehéz fejben rendbe tennem

– fogalmazott.

Kozák ezután úgy folytatta: “Annának még nehezebb lehet ezt feldolgozni, hogy egy hazai rendezésű vébét egy ilyen betli miatt ki kell hagynia. Nagyon sajnálom! Lehet összeesküvés-elméleteket szőni, de nem tudom, mi történt. Kétszer lett lemérve, ki lett centizve, hogy az annyi legyen. Nem értem.”

Kozák Danuta péntek délelőtt K-1 500 méteren előfutamában a második helyen végezve jutott tovább a középdöntőbe, erről így nyilatkozott: „Ez a nagy hátszél már zavaró, de nem volt olyan rossz a pálya. Próbáltam jó érzéssel kajakozni. Nem tudom, hogy mi lesz a döntőben, most egyelőre a középfutamra koncentrálok, lentről építkezem.”

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk