Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Férfi kosár: megszakadt az amerikaiak 78 meccses veretlensége – NSO – Nemzeti Sport

0 0

- Hirdetés -

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott 78 mérkőzés és közel 13 év után vereséget szenvedett szombaton.

- Hirdetés -


Hirdetés

A tengerentúli együttes a melbourne-i felkészülési mérkőzésen 98–94-re maradt alul az ausztrál nemzeti csapattal szemben, amely a harmadik negyed közepén még tízpontos hátrányban volt. A találkozó hőse a 30 pontos Patty Mills volt. Ausztrália története során 30 vereség után először győzte le az amerikai riválist.

„Jobban akarták a sikert ma este, de megtanultuk a leckét” – mondta a 22 pontig jutó Kemba Walker a kudarcot követően.

Az amerikaiak legutóbb a 2006-os világbajnokság elődöntőjében kaptak ki, akkor szeptember elsején a görögök múlták felül őket. Azóta az NBA-sztárokkal rendre teletűzdelt válogatott megnyerte a 2008-as, a 2012-es és a 2016-os olimpiát, valamint a 2010-es és 2014-es világbajnokságot.

Az Egyesült Államok ugyan vezeti a világranglistát, ám ezúttal korántsem egyértelmű az aranyérme az egy hét múlva rajtoló kínai vb-n, mivel legnagyobb sztárjai lemondták a szereplést. Az amerikaiak legnagyobb riválisa Szerbia, Franciaország és az NBA legértékesebb játékosa, Jannisz Antetokunmpo által vezetett Görögország lehet. 

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk