Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Leglább 40 dzsihadista vezető halt meg Szíriában – Index

0 0

- Hirdetés -

Rakéták csapódtak be az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány azonos  nevű székhelye közelében, ahol dzsihadista vezetők tartottak gyűlést. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint legalább 40-en meghaltak a támadásban- írja az MTI.

- Hirdetés -

A rakétatámadás célpontja a Hurrász ad-Dín, az Anszár at-Tauhíd és egyéb szövetséges csoportok dzsihadista vezetőinek gyűlése volt, amelyet egy kiképzőtáborban tartottak Idlíb közelében, legalább 40 ember meghalt

– közölte az AFP francia hírügynökséggel Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

A rakétatámadás felelőse vagy felelősei egyelőre nem ismertek, de a szíriai polgárháború eseményeiről 2011 óta kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló OSDH feltételezései szerint a támadás végrehajtója az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció lehetett, amely két hónappal ezelőtt csapást mért a Hurrász ad-Dín nevű szervezetre Aleppó tartomány nyugati részén.

Az északnyugati tartományban annak ellenére történt rakétatámadás, hogy a szíriai kormányerők fegyvernyugvást kezdeményeztek szombat reggeli hatállyal.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Hama és Idlíb tartományban, előbbi tartományt csaknem teljes egészében el is foglalták a kormányerők azóta. Idlíb még csaknem teljes egészében a felkelők és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet uralma alatt áll. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ága volt.

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk