Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Fidesz: Ne adják el az I-es kórházat! – Délmagyarország

0 0

- Hirdetés -

A Fidesz-KDNP a 2009-es, első meghirdetés óta ellenzi az I-es kórház eladását, és azt kérik, hogy a város ne adja el az épületet – mondta a szegedi Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. Tápai Péter emlékeztetett, hogy 1813-ban a nyílt meg az I-es kórház, ami kifejezetten a szegények kórháza volt, és magánadományokból épült.

– Úgy gondoljuk, hogy Szegednek szüksége van az egészségügyi ellátásra, amiről Botka László lemondott az egyetem javára – jelentette ki Tápai Péter, aki azt is elmondta, hogy a Fidesz-KDNP azon lesz, hogy ez az ingatlan az egyetemhez kerüljön.

- Hirdetés -

A szegedi Fidesz egyúttal arra kéri Nemesi Pál független polgármesterjelöltet, hogy járjon közbe az ingatlan megtartásáért.

Hiba lenne eladni az I-es kórházat a Fidesz alelnöke szerint.


A kórházról a Délmagyarország már többször is írt. Áprilisban azt, hogy a tíz évvel ezelőtti árához képest már 30 százalékkal olcsóbban is eladta volna a szegedi önkormányzat a kórház és pszichiátria ingatlanegyüttesét, de még így sem találnak rá vevőt.

Fendler Judit, az egyetem kancellárja pedig egy interjúban beszélt arról, hogy hidegzuhanyként érte őket, amikor meglátták, hogy a város újsághirdetésben kínálja eladásra az épületeket.

– Volt egy olyan megegyezésünk a várossal, hogy ha nekünk átmeneti kapacitásként, felújítások miatt kell az ingatlan, akkor a rezsiért cserébe használhatjuk. Szóban ígéretet kaptunk arra, hogy nem hirdetik meg, amíg szükségünk van rá. Így meglehetősen rosszulesett, amikor egy újsághirdetésből tudtuk meg, hogy árulják az ingatlant. Nagy bajban lennénk, ha eladnák, az elmondottak miatt. Nincs jó állapotban a volt I-es kórház, de ideiglenesen irodákat is tudunk oda költöztetni. Ha mégis megvenné egy befektető, akkor hat hónapunk van a kiköltözésre a szerződésünk szerint – mondta akkor lapunknak a kancellár.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk