Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Megérkezett a viharos szél Győr-Moson-Sopron megyébe – riasztás – Két megyében viharkárok – Kisalföld

0 0

- Hirdetés -

Főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről érkezett több riasztás.

20.00 – Fakidőlés, épületkár

A viharos erejű szél miatt volt dolga hétfőn bőven a megyei katasztrófavédelem munkatársainak: estig több mint 30 fakidőléshez és épületkárhoz riasztották őket. Főleg autókra és vezetékekre dőlt fák, illetve a szél által megrongált tetők okoztak gondot. A katasztrófavédelem szóvivője, Ruskáné Takács Anita lapunknak elmondta, főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről érkezett hozzájuk sok riasztás.

Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

19.40 – Olvasónk beszámolója szerint hétfőn este Győrben a Pápai úton jelzőlámpa esett a földre.

Olvasónk fotója

Fotó: Olvasó

19.00 – Vihar – Borsod és Nógrád megyéből jelentettek károkat

Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből jelentettek viharkárokat hétfő estig, a szél fákat csavart ki és tetőket, vezetékeket rongált meg. Dojcsák Dávid, a Boros megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek azt mondta, a legtöbb esetben a viharos szél fákat csavart ki és vezetékekre dőlt. Ózdon, a Dózsa György úton egy csaknem tizenöt méteres fa zuhant az úttestre. Telkibánya külterületén két fa is az útra borult. Miskolcon a Besenyői utcában egy üzem tetőszerkezetében tett kárt a viharos szél, a Váradi utcában pedig egy fűzfa dőlt ki a helyéről és leszakította a villanyvezetéket. Nógrád megyében a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egyre több esetben riasztják a tűzoltókat. Szécsényben két autóra rádőlt egy fa, Patvarcnál a 22-es főútra borult egy fa és mindkét sávot elfoglalta. Balassagyarmaton a szél egy házról letépte a palatetőt, Terényben szintén egy tetőt bontott meg a vihar. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig:

Hétfőn napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, amelynek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá (60-70 km/h) fokozódik az északnyugati szél. Az északi megyékben helyenként erősen viharos (70-90 km/h) széllökések is lehetnek. Előreláthatólag a kora délutáni órákban egy-egy 90-110 km/h-s széllökésre is van esély gomolyfelhők környezetében, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. Az esti órákban csillapodik a légmozgás. Délután a déli, délkeleti területeken egy-egy zivatar nem zárható ki.

A viharos szél miatti riasztást másodfokúra emelték Győr-Moson-Sopron megyében.

Kedden Északnyugaton, Sopron környékén a déli, valamint kora délutáni órákban a délnyugati szelet erős, időnként viharos (55-65 km/h) lökések kísérhetik.

Korábban írtuk:

Több északi, északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki a viharos szél veszélye miatt hétfő délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint hétfőn Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében adhatnak ki másodfokú riasztásokat a viharos szél miatt.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, ennek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az északi megyékben helyenként óránkénti 70-90 kilométeres széllökések is lehetnek. Előreláthatólag a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 kilométer/órás széllökésre is van esély, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. Az esti órákban csillapodik a légmozgás.
Kedden északnyugaton, Sopron környékén, kora délután lehet erős, időnként viharos a szél – tették hozzá.

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk