Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

50 lóerős előnye is lehet a Ferrari motorjainak a Mercedesével szemben – Motorsport.com Magyarország

0 0

- Hirdetés -

Bár a Mercedes nemrég sorozatban hatodik egyéni, és konstruktőri világbajnoki duplázását tette biztossá, a német gyártónak gondjai akadtak megbirkózni azzal az előnnyel, amelyet riválisuk az egyenesekben mért sebességükben eszközölt ki velük szemben. Ennek az előnynek egy része a Ferrari aerodinamikai hatékonyságát tükrözi.

Nagyobb részben azonban kétségtelen, hogy az idei legjobb motort a vörösök építették. Amikor Toto Wolff csapatfőnököt arra kértük, próbáljon rávilágítani, hol léphettek el tőlük a maranellóiak e téren, így válaszolt: “Hullámzó a dolog. Abból, amit mi láttunk, akár 50 lóerős teljesítménykülönbségről is beszélhetünk. És a tendencia csak romlik számunkra.”

- Hirdetés -

Még több F1 hír:

A Mercedesnél is keresték a kérdésre idén a választ, Wolff szerint pedig már meg is van a megoldása a csapatának, mire van szükségük ahhoz, hogy 2020-ban felzárkózhassanak: „Ha minden szükséges lépést elvégzünk, az erőforrások terén ismét kiélezettebb verseny elé tekinthetünk”

Wolff arról is beszélt, szerinte a Honda fejlődése meglepően gyors volt idén, és a mexikói magaslati fekvés jobban is hatott az ő erőforrásaikra, mint a Mercedesére:

„Pályáról-pályára változik, mennyire jók. Mexikóban még én is úgy éreztem, hogy nekik van előnyük az időmérőn velünk szemben. De mindez csak a magasság miatt volt. A mi struktúráink ennek az egy tényezőnek nem igazán tudnak ellenállni.”


Az ERC idei utolsó állomása Magyarországon került megrendezésre. Egy verseny, ami mindenkinek feladja a leckét az izgalmas és nehezebb szakaszokkal.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk