Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Új videó terjed, amely szerint két rakétával lőtték ki az ukrán utasszállítót – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

A The New York Times is megerősítette annak a felvételnek a hitelességét, amely szerint nem egy, hanem két rakétát lőttek ki a Teherán mellett lezuhant ukrán gépre.

- Hirdetés -

A The New York Times is ellenőrizte azt a videót, amely szerint az ukrán utasszállító repülőgépet valójában két rakéta találta el, mielőtt a földbe csapódott Teherán mellett a múlt szerdán. Az Ukraine International Airlines járatán – a személyzettel együtt – 176-an utaztak, a tragédiát senki sem élte túl.

Bár az iráni elnök azóta beismerte, hogy ők lőtték ki a gépet véletlenül, az teljesen új információ, hogy a járatra kétszer is tüzeltek. A felvételen jól látszik, hogy nagyjából 20 másodperccel az első töltet után egy másodikat is kilőttek az utasszállítóra.

A biztonsági kamera által rögzített felvétel a New York Times szerint hiteles. Az újonnan előkerült felvétel a lap szerint magyarázatot ad arra, hogy a gép transzpondere (válaszjeladója) miért állt le másodpercekkel a második rakéta becsapódása előtt. Az első rakéta becsapódásáról szintén videó készült.

A videó sarkában azért látható 2019-es dátum az amerikai lap szerint, mert a kamera által használt rendszer az iráni vagy más néven a modern perzsa naptár szerint működik.

A lap azt írja, a gépre kilőtt rakéták egyike sem tudta azonnal földre vinni a repülőt, az ugyanis percekig így is a levegőben maradt: visszafordult a teheráni repülőtér felé, azután robbant fel és zuhant le.

A rakétákat a repülőgéptől nagyjából 10-12 kilométernyire lévő iráni katonai támaszpontról indították. A videót még kedden töltötte fel a YouTube-ra egy iráni felhasználó, akit ugyanazon a napon őrizetbe vettek.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk