Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

„Majd én megmutatom!” – ordította az agresszív apa – 24.hu

0 0

- Hirdetés -

Felfüggesztett börtönre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt az agresszív férfit, aki kisgyerekei előtt támadt a párjára 2018 szilveszterén.

- Hirdetés -

Az asszony és párja élettársi kapcsolatából két gyermek született. A férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt az élettársak között rendszeresek voltak a viták, ezek egy részének a gyermekek is szem- és fültanúi voltak.

Tavaly szilveszterkor a férfi féltékenységből szidalmazni kezdte a nőt, arcon ütötte, a felsőruházatát pedig leköpte a gyerekei előtt. Ezt követően a férfi magához vett egy 40 cm hosszúságú kést, és élettársa felé indult a „Majd én megmutatom!” felkiáltással.

A nő a gyerekszobába menekült a gyerekekkel, és gyorsan becsukta az ajtót, a férfi azonban az ajtón kívülről is folytatta a szidalmazást, miközben a kezében lévő késsel hadonászott. Ezen idő alatt a nő telefonon segítséget kért két férfitól, akik megérkezését követően a férfi elrakta a kést és kiment az udvarra. A nő nem kérte a férfi megbüntetését a bántalmazása miatt.

A férfi alkoholizáló életmódjával, és azon cselekményével, hogy a nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló két kiskorú gyermek jelenlétében bántalmazta az élettársát – ezáltal a gyermekeknek nem mutatott megfelelő erkölcsi példát – nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és gyermekei erkölcsi fejlődését, egészséges szocializációját veszélyeztette.

A Tatabányai Járásbíróság a férfit korábban büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével 1 év 6 hónap -2 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte, ez azonban nem emelkedett jogerőre, mert az elkövető tárgyalás tartását kérte. A bíróság az előkészítő ülésen a kiszabott büntetés mértékén nem változtatott, de mentesítette a férfit a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk