Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

“Történelmi érvágás” a németeknek – Napi.hu

0 0

- Hirdetés -

Tavaly januártól novemberig négy százalékkal csökkent a német áruexport Nagy-Britanniába a német ipari és kereskedelmi kamarák képviseleti szervezete, a DIHK kimutatása szerint.

- Hirdetés -

Fotó: Getty Images

2019 januárjától novemberig 73,6 milliárd euróra rúgott a német áruexport értéke az Egyesült Királyságba, így három milliárd euróval, azaz négy százalékkal maradt el az előző évitől – írja az MTI.

“A német vállalatoknak történelmi jelentőségű érvágást jelent Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból” – mondta Eric Schweitzer a DIHK elnöke a dpa hírügynökségnek. “Az év végéig tartó átmeneti periódus enyhíti ugyan a német vállalatokra ható nyomást, a hátrányos gazdasági következmények azonban már most is tisztán láthatóak”.

Nagy Britannia az elmúlt három évben az ötödik helyről a hetedikre hátrált vissza Németország legfontosabb kereskedelmi partnereinek a rangsorában. Ennek elsősorban a német export szenvedte kárát, ami hat százalékkal csökkent ezalatt az idő alatt, miközben a többi európai országban hét százalékkal emelkedett.

Eric Schweitzer ezért fontosnak tartaná az év végéig tartó átmeneti periódust a jövőbeni kereskedelmi kapcsolatok mikéntjéről folytatott intenzív tárgyalásokra kihasználni, mivel “ellenkező esetben a Csatorna mindkét oldalán kár érné a vállatokat”. Különösen a német vállalatok számára lenne létfontosságú megőrizni az évtizedek alatt kiépített szoros gazdasági kapcsolatokat – mondta. “Vámoktól mentes, a beszállítói láncok, a javak és szolgáltatások zökkenőmentes forgalmát lehetővé tévő megállapodásra kell jutni az év végéig.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk