Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Felszámolási eljárást indítottak egy pécsi önkormányzati céggel szemben – Origo

0 0

- Hirdetés -

A Tüke Busz Zrt.-nek értékesítő Bus & Coach Trade BV képviseletét ellátó ügyvéd megerősítette, felszámolási eljárást kezdeményeztek a pécsi önkormányzati céggel szemben – írja a PécsiÚjság.hu

- Hirdetés -

Dr. Keller Ágnes a lapnak elmondta, a Bus & Coach Trade BV képviseletében pénteken kérelmet terjesztett elő a Pécsi Törvényszéken a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelenségének megállapítása és felszámolásának elrendelése iránt.

A felszámolási eljárásban a holland cég 77.377 euró összegű tőkekövetelést és ennek késedelmi kamatait, összesen 94.844,20 eurót (mintegy 32 millió forintot) érvényesít a Tüke Busz Zrt.-vel szemben.

A követelés 2015 óta áll fenn, mivel a Bus & Coach Trade BV által értékesített 115 darab Volvo busz vételárából a szóban forgó összeget a Tüke Busz Zrt. a mai napig nem fizette ki.

Dr. Keller Ágnes közölte azt is, hogy a Tüke korábban elismerte a tartozás tényét Gelencsér Gyula által, azonban azt többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki.

A felszámolási eljárás megindítása előtt fizetési felszólítást küldött az ügyvéd a Tüke Busz Zrt.-nek azzal, hogy amennyiben február 10-ig nem fizetik ki a tartozást, úgy felszámolási eljárást kezdeményez velük szemben.

A Tüke Busz Zrt. erre a mai napig nem válaszolt, s mivel most sem vitatták a tartozást, erre tekintettel nyújtotta be az ügyvéd pénteken a felszámolási kérelmet a Pécsi Törvényszékre.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk