Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Szél Bernadett feljelentést tett a Mátrai Erőmű eladása miatt – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Veszteséges erőmű-roncsot vett az állam ismeretlen áron – ezzel magyarázza Szél Bernadett, miért tett feljelentést a Mátrai Erőmű ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

- Hirdetés -

Feljelentést tett Szél Bernadett azért, ahogyan az állam megvásárolja az Opustól a Mátrai Erőművet. A képviselő azt írta:

A kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron.

A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális – tette hozzá. Szerinte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt.

Azz állami MVM 5,9 milliárd forint veszteséggel veszi át a Mátrai Erőművet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opustól. Az is kiderült: 2019-ben direkt csak 57 százalékos kihasználtsággal üzemeltették a blokkokat, hogy legalább ettől ne nőjön még nagyobbra a veszteség. A vételárat azonban titkolják a felek, hiába van szó közpénzről – emlékezetes pillanata volt ennek, amikor Mészáros Lőrinc nem volt hajlandó válaszolni a vételárat firtató kérdésünkre.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk