Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Itthon: Az ellenzék jelöltje vezet Dunaújvárosban – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Kálló Gergely több mint ezer vokssal vezet a szavazólapok nagyjából felének feldolgozása után.

- Hirdetés -

Fél órával az urnák lezárása előtt a szavazásra jogosultaknak csupán 28,4 százaléka ment el szavazni a Fejér megyei 4. számú választókerületében – Dunaújvárosban és környékén – az időközi országgyűlési választáson. Végig nagyon alacsony volt a részvétel.

A szavazókörök este hét óráig tartottak nyitva, nyolc órakor pedig már közel 50 százalékos a szavazatok feldolgozottsága. Jelenleg az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely vezet 4369 vokssal (57,08 százalék).

Mögötte a második helyen a függetlenként, ám a Fidesz támogatottságával induló Molnár Tibor, aki 2816 szavazatot kapott (36,79).

A harmadik, jócskán lemaradva, az ugyancsak független Sürü Renáta 219 szavazattal.

Lehet, hogy most vasárnap zajlik le a 2022-es választás főpróbája

Önállósította magát a Fidesz Dunaújvárosban, a kormányuk által támogatott jelölttől függetlenül intézik a kampányt. A kormánypárt az utóbbi két választáson nagy pofonokat kapott, kérdés, fel tud-e támadni. Az ellenzék pedig főpróbát tart: országgyűlési választáson most először indul összellenzéki támogatottsággal közös jelölt.

Rajtuk kívül még hárman indultak: Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje (183 szavazat), Medveczki Zoltán, a Zöldek jelöltje (55 szavazat) és Borbély József, a Tempo Párt jelöltje (12 szavazat. A független Törökné Juhász Ilona szombaton jelezte, hogy visszalép a megmérettetéstől.

A választókerületben azért kellett voksolást tartani, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A dunaújvárosi időközi választás azért is figyelemre méltó, mert most először indul összellenzéki támogatottsággal közös jelölt, a Fidesz pedig úgy tűnik, hogy önállósította magát a térségben, a kormányuk által támogatott jelölttől függetlenül intézték a kampányt.

(Képünk illusztráció.)

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk