Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Száz roma és rohamrendőrök várták a szélsőjobboldali tüntetőket Sályon – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Miskolcra és Sályra szervezett tüntetést a Mi Hazánk Mozgalom egy nő megölése miatt. Végül a faluban nem tudtak vonulni, a rendőrség csak egy gyertyás megemlékezést engedélyezett az áldozat háza előtt.

Már vasárnap reggel nagy volt a készültség a Miskolchoz közeli falu, Sály közelében, ahová a Mi Hazánk Mozgalom szervezett demonstrációt azután, hogy egy 61 éves nőt januárban megöltek a településen. Az oda vezető egyetlen út mentén, Bükkábrányosnál igazoltatták kollégáinkat a rendőrök, az autójuk csomagtartójába is benéztek. Napközben egyre több lett a rendőr a faluban, estére pedig már a főteret és a mellékutcákat is készenléti rendőrök biztosították.

©

A településen egy száz fős roma csoport is felsorakozott – közülük többen más falvakból érkeztek, szolidaritásból. Őket durván egy kilométerre a szélsőjobboldali csoporttól megállították a rendőrök.

A szélsőjobboldali tüntetők eredetileg fáklyás felvonulást akartak tartani Sály utcáin, ezt azonban a rendőrség megakadályozta. Annyit engedélyeztek, hogy a központból a megölt nő házához vonuljanak át fáklyákkal, ami legfeljebb 500 méter lehetett.

©

Ott mécseseket gyújtottak, a párt elnöke, Toroczkai László mondott pár szót, a nagyjából 200 fős csoport pedig azt skandálta: “cigánybűnözés”. Este fél nyolc felé vége is lett az akciónak, az egész nem tartott tovább tizenöt percnél – mondta helyszínen lévő tudósítónk.

©

A tüntetők meghatározott útvonalon mozoghattak, nem engedték őket a romák lakta részre. A gyertyagyújtás után mindenki visszament a buszhoz, kocsihoz, amivel érkezett.

A biztonság kedvéért a rendőrök hajnalig a helyszínen maradnak.

A tüntetők Miskolcról érkeztek, ahol a délután négy órától a kormányhivatal előtt demonstráltak. Ott is Toroczkai László szónokolt, rendet követelt az országban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, kiadósakat cigányozva.

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk