Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Reagált egy maszkokat gyártó cég Donald Trump új rendeletére, ami lélegeztetőgépek gyártására kötelez – Index.hu

0 0

- Hirdetés -

2020.04.03. 17:06

Egy lélegeztetőgépeket és maszkokat gyártó amerikai cég, a 3M nyilatkozatot adott ki pénteken, hogy annyi N95 maszkot fognak gyártani, amennyit csak tudnak és amennyi elég az Egyesült Államok ellátására. A nyilatkozatot azután adták ki, hogy Donald Trump elnök hat amerikai vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására a védelmi termelési törvény értelmében.

A cég azt mondta, egyetértenek Trump rendeletével és szorosan együtt fognak működni a maszkgyártásban. A nyilatkozatban azt írták, a rendelet arra is felszólította őket, hogy ne exportáljanak maszkokat a latin-amerikai és a kanadai piacnak. A cég azt mondja, az export leállításának viszont komoly humanitárius következményei lesznek, mert így az egészségügyi dolgozók nem jutnak maszkokhoz az érintett országokban, ugyanis ők a meghatározó exportőrök ezeken a piacokon.

Arra is felhívják a figyelmet, hogyha ők nem szállítanak majd ki maszkokat az Egyesült Államokból, más országok is ugyanígy fognak tenni, ami pedig csökkentené a maszkok nettó mennyiségét az USA-ban, ez pedig ellentétes a cég, a rendelet és az amerikai nép érdekeivel.

(CNN)

15%

3999 Ft

3400 Ft

15%

4680 Ft

3978 Ft

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk