Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

22 helyen nem tartották be az este tíz órás zárást Erzsébetvárosban – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Harmincnál is több vendéglátóhelyet ellenőriztek.

- Hirdetés -

Ellenőrizte a kerületvezetés a teraszok nyitvatartását Erzsébetvárosban. Niedermüller Péter polgármester az ATV Start című műsorában elmondta, hogy 33-35 vendéglátóhelyet vizsgáltak, közülük 22 helyen nem tartották be a 22 órás zárlatot.

Az új szabályozás szerint a vendéglátóhelyek teraszait úgy kell kialakítani, hogy legalább 2 méter járdaszakasz szabadon maradjon a gyalogosok számára, a terasznak legalább 1 méter szélesnek kell lennie, zene nem szólhat kint a teraszon, és 22 órakor be kell zárni, ebben az időben már se asztalok, se székek nem lehetnek kint az utcán.

A 24.hu írta meg, hogy több hely már szombaton engedetlenségi nyitvatartással tiltakoztak az intézkedés ellen, azaz nem zártak be este 10 órakor.

Niedermüller Péter erre reagálva azt írta a Facebookon, hogy

“Akinek ez nem tetszik, az természetesen hirdethet engedetlenségi mozgalmat, de csöndben mondom, eddig sem engedtem semmiféle zsarolásnak, és ezután sem fogok. Sőt…”

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk