Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Itthon: Államosíthatja a háziorvosi ellátást Pintér Sándor | hvg.hu – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

A két világháború közötti felállást kombinálná a Kádár-éra rendszerével az alapellátásban a belügyminiszter a MedicalOnline szerint.

- Hirdetés -

Államosítaná a háziorvosi ellátást Pintér Sándor belügyminiszter – írja a MedicalOnline. A lap több egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy a miniszter többek között azzal indokolta ennek szükségességét, hogy a Covid-19-járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok. Pintért a közelmúltban bízta meg az egészségügy rendbetételével Orbán Viktor miniszterelnök.

A lap szerint fontos kérdés lesz majd tisztázni, hogy miként akarják majd kárpótolni a doktorokat, az esetenként több tízmilliós értékű praxisokért, illetve, hogy mennyit és hogyan fizetnek majd a tulajdonukban lévő rendelőkért és orvosi eszközökért.

Annak ugyanakkor nagy a valószínűsége, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok azonnal otthagyják majd körzeteiket, és a fiatalabb generáció is elbizonytalanodik, mivel sokan közülük éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól – írják.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk